Hrvatica u Koblenzu

Upoznajte trostruku svjetsku prvakinju u bodybuildingu: Još nisam dobila poziv Hrvatske

Foto: Privatni album
1/7
16.02.2018.
u 09:56

Naša sugovornica podrijetlom je iz Podgradine, malog mjesta u zadarskom zaleđu. Godine 2000. doselila se u Frankfurt, iz kojeg se ubrzo preselila u Koblenz

Sve se više pripadnica ljepšeg spola upušta u avanturu dizanja utega pa često završe u onome što se zove ženski bodybuilding. Jedna od njih je i Marina Crnjak, Zadranka koja već nekoliko godina živi u njemačkom Koblenzu, piše Fenix Magazin.

Marina je trostruka njemačka prvakinja u bodybuildingu, a nedavno je osvojila i prvo mjesto na natjecanju u njemačkoj saveznoj državi Porajnje – Falačka (Rheinland Pfalz). 

"Ponosna sam na tu pobjedu, baš kao i na sve do sada. Jednostavno, volim ovaj sport i uživam u njemu", kaže ova 38-godišnjakinja.

Sinovi ponosni na majku

Naša sugovornica podrijetlom je iz Podgradine, malog mjesta u zadarskom zaleđu. Godine 2000. doselila se u Frankfurt, iz kojeg se ubrzo preselila u Koblenz. Majka je dvojice sinova – Nice (15) i Tonija (18). Dečki su ponosni na svoju kraljicu i otkrivaju kako im često poznanici ne vjeruju kada im kažu čime se majka bavi. A ona danas radi kao savjetnica za prehranu i trenerica bodybuildinga.

"Krenula sam u teretanu i doznala za natjecanja u fitnessu i bodybuildingu. Netko me upitao zašto se ne bih ozbiljno okušala i pristala sam", prisjeća se Marina svojih početaka.

Ženski bodybuilding dijeli se u četiri kategorije, uglavnom prema količini mišićne mase. Osim body fitnessa, tu je i fitness bikini, fitness i klasični bodybuilding. 

"Jako volim bodybuilding. Uvijek sam se divila sportašicama i fitness modelima. Četiri do pet puta tjedno treniram svaku mišićnu masu odvojeno i to najviše oko dva sata dnevno", otkriva naša sugovornica, dodavši kako je bodybuilding sport koji zaslužno nosi titulu "Sport bogova". 

"Prehrana je kraljica u tom sportu, a trening kralj", smije se ova njemačka Hrvatica.

Koliko je bodybuilding u novije vrijeme postao popularan među pripadnicama ljepšeg spola, pokazuje i podatak o sve većem broju žena koje odlaze na natjecanja. 

I Marina od 2009. godine svoju pobjedu traži na raznim mjestima. Za vlasnicu najboljeg tijela izabrana je na natjecanju za Miss fitness Njemačke 2013.

Predrasude da je teško biti žena u bodybuildingu, za nju ne znače ništa. 

"Ja sam majka, žena i dama u tom sportu, kao što je to i puno drugih žena. Mnogi nam se dive jer znaju da je teško doći do tijela kakvog imaju bodybuilderice", tvrdi naša sugovornica.

Na pitanje vole li muškarci bodybuilderice, Marina odgovara: "Istina je da većina muškaraca ne obožava žene koje izgledaju tako. Moj dečko Damian (45) također je bodybuilder i voli me ovakvu kakva jesam. Za nas je bodybuilding opuštanje i strast u kojoj se oboje pronalazimo".

Trostruka prvakinja Njemačke

Marina Crnjak na svim je dosadašnjim natjecanjima predstavljala Njemačku. Bila je ukupno na njih 24, a tri puta je osvojila prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu. Svaki put kao njemačka predstavnica. 

"Još nisam dobila poziv od Hrvatske, iako imam želju predstavljati našu domovinu u bodybuildingu", zaključila je Crnjak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije