Moja Hrvatska
Naslovnica Priče

Pročitajte kako se hrvatski vulkanizer 1927. oglašavao u Chicagu

On, naime, na mješavini englesko-hrvatskog jezika reklamira hrvatsku tvornicu "BURTON AUTO SPRING MFG. CO." koja u Chicagu nudi nove "autospringove" za vozila Passenger ili Truck
06. studenoga 2017. u 09:04 0 komentara 2482 prikaza
Vulkanizer
Foto: Thinkstock ilustracija

Ovih dana mnogi Hrvati u domovini mijenjaju zimske gume na svojim automobilima, a vulkanizeri imaju pune ruke posla. Shodno tome, objavljujemo zanimljiv oglas s početka 20. stoljeća iz Sjedinjenih Američkih Država.

Hrvati u Americi Marin Pleština I Hrvat je bio 'strah i trepet' u Americi. A počeo je kao radnik na pruzi

On, naime, na mješavini engleskog i hrvatskog jezika reklamira hrvatsku tvornicu "BURTON AUTO SPRING MFG. CO." koja u Chicagu nudi nove autospringove za vozila Passenger ili Truck.

Oglas je objavljen 1927. godine u knjizi Vjekoslava Melera "Hrvati u Americi, hrvatske kolonije u Chicagu, Prilog povijesti američkih Hrvata".

Hrvati u Chicagu | Autor : Hrvati u Chicagu Foto: Hrvati u Chicagu

Putovnica iseljenika "Kad polaziš u svijet, ne prodavaj svojih nekretnina" Pročitajte što je 1938. pisalo u putovnici hrvatskog iseljenika Hrvatski gradonačelnik Chicaga Predsjednik Carter čak je spavao u njegovoj kući Priča o Hrvatu koji je postao gradonačelnik Chicaga L. Mašek i drug Zanimljivost Ovako su 1906. reklamirani odlasci iz Zagreba
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.