Naslovnica Vijesti

Ovako su 1906. reklamirani odlasci iz Zagreba

U knjizi Hrvatski svesokolski slet početkom 20. stoljeća objavljeni su zanimljivi oglasi dvije zagrebačke prijevozničke tvrtke
22. travnja 2016. u 18:43 18 komentara 4949 prikaza
L. Mašek i drug
Foto: Damir Petravich

Pogledajte odakle su Hrvati odlazili u daleki svijet, koliko su vremena provodili na parobrodima i što im je sve bilo na raspolaganju.

L. Mašek i drug | Autor :

L. Mašek i drug | Autor :

  • thekurcula:

    Samo jedna primedba: ja ne vidim da se igde, u reklamama ili pismima, pojavljuje hrvatsko ime! na primer, na onoj dopisnici koju ste juce objavili, stoji kao adresa, Spljet, Evropa, Dalmacija.

  • Deleted user:

    Trg Franje Josipa današnji trg kralja Tomislava. Da u to vrijeme se išlo bilo je naših i na čuvenom Titaniku i na Carpatiji.

  • Deleted user:

    idemo dalje za kurikulume..glede nasi hrvaski iseljavanja..nagradno pitanje za mali miliun hr lipa..u kojem gradu i drzavi i koje godine je postavljen prvi spomenik hrvatskim iseljenicima za ameriku..dakle ime grada i misto..a ako pogodite..slijede sljedeca pitanja..tko ga je napravia.i od ... prikaži još!od kojeg je materijala bija napravljen i tko je to sve organizira..ajmo djikani iz kurikuluma..ali prosim lepo..to bum tesko za vas..