Moja Hrvatska
Naslovnica Priče

Anegdote naših gastarbajtera! Nisu mu svi trubili i blicali zbog novog Mercedesa, nego...

Tijekom blagdana dolazilo se kući, a Mercedes junaka naše priče uvijek je bio u prvom planu. Starije gospođe vozao je kamo su htjele, mladi su prali limenog ljubimca, a svi u selu skidali su kapu kada je prolazio
18. srpnja 2018. u 07:22 0 komentara 7046 prikaza
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Ovu anegdotu ispričao mi je otac o jednom sumještaninu koji je danas pokojni. I njegova priča tipična je gastarbajterska, radilo se teško u Njemačkoj, ali dovoljno da se može kupiti Mercedes o kojem su svi sanjali.

Australija Hrvat u Australiji Nakon 27. pada na vozačkom ispitu optužio Udbu za urotu Melbourne Makybe Diva Hrvat u Australiji nazvao kobilu po imenima svojih tajnica, a onda je uslijedilo iznenađenje

Tijekom blagdana dolazilo se kući, a Mercedes junaka naše priče uvijek je bio u prvom planu. Starije gospođe vozao je kamo su htjele, mladi su prali limenog ljubimca, dok su mu svi u selu skidali kapu kada je prolazio.

I tako ga jedna susjeda odlučiti zamoliti da je odveze na liječnički pregled iz Požege u Slavonski Brod. On pristane, no tijekom povratka kući, nekoliko automobila koji su išli ususret našem junaku počelo je trubiti i blicati.

Aerodrom New York Donosimo kako su Hrvati zaobilazili američke aerodromske kontrole Med Zabavna strana iseljeništva Australski trgovac napao hrvatsku iseljenicu: Are you mad? – Da, da, trebam med!

Susjeda ga u tom trenutku upita: "Miro, zašto ti sviraju?" On joj ponosno odgovori: "Ma i ovđe me svi poznaju."

Kad je sljedeći put spomenutu gospođu sin vozio na pregled, ispostavilo se da je ono bila jednosmjerna ulica.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.