Sve za 1 DM

Anegdote naših gastarbajtera! Mislio da je došao u trgovački centar pa ostao razočaran kad je shvatio gdje se nalazi

Franziska Kraufmann/DPA/PIXSELL
17.07.2018.
u 09:40

I tako je junak naše priče na naramak stavio kaput za strica, tri košulje za suprugu, našla se koja majica za dječicu. Računao je da će zasad potrošiti samo desetak njemačkih maraka, no doći će uskoro opet. Možda bude i drugih brojeva

Sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća mnogi Hrvati odlazili su trbuhom za kruhom u Njemačku. Kući su dolazili tek dvaput godišnje, no s priličnim ušteđevinama i bogatim darovima.

Napuštajući Stuttgart, jedan gastarbajter iz Slavonije uočio je veliki centar na kojem je pisalo Alles fur 1 DM - "Sve za 1 DM". Odlučio je zaviriti i možda povoljno pronaći nešto za suprugu, djecu, brata i strica... 

A nakon ulaska u centar uslijedilo je ogromno ushićenje.

"Pa ta Njemačka, pa to je nevjerojatno! Što sve ima za malo novca, no izgleda da nema baš brojeva", pomislio je tada, dok je pogledom šarao preko kaputa i odijela, do košulja i majica.

I tako je junak naše priče na naramak stavio kaput za strica, tri košulje za suprugu, našla se koja majica za dječicu. Računao je da će zasad potrošiti samo desetak njemačkih maraka, no doći će uskoro opet. Možda bude i drugih brojeva.

No, stvar se zakomplicirala kada je došao platiti kupljeno. Blagajnica odbija uzeti novac i prijeti zvanjem policije! Našem gastarbajteru ništa nije bilo jasno, sve dok mu jedan gospodin iz Bosne i Hercegovine nije objasnio da je došao u vešeraj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije