Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Zlatko Šljivić Gale novi predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču

Jedan od važnih prioriteta nove Uprave je bolje međusobno povezivanje udruga koje djeluju u sklopu AHZ-a, kao i jačanje suradnje kroz zajedničke projekte
27. lipnja 2020. u 18:14 0 komentara 781 prikaza
Zlatko Šljivić Gale
Foto: Arhiv AHZ
Pogledajte galeriju 1/2

Na izbornoj sjednici održanoj u petak navečer u prostorijama HSKD Busovača u 16. bečkom stambenom kotaru Ottakring, izabrano je novo predsjedništvo Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport (AHZ) u Beču.

Gradišćanski Hrvati POMOĆ ZAGREBU U NEVOLJI Gradišćanski Hrvati ček s 69.000 eura za obnovu Klaićeve bolnice predali veleposlaniku Glunčiću

Za predsjednika AHZ-a jednoglasno, s dvogodišnjim mandatom je izabran Zlatko Šljivić Gale, izvijestio je AHZ.  Dopredsjednici su Drago Đeno i Niko Frančešević. Predsjednica za kulturu Zajednice je Jadranka Vincek. Glavna tajnica je  Dragica Brekalo, a  rizničarka je Snježana Ljubičić. Za predsjednika Nogometne lige je izabran Luka Kobaš. Za predsjednika Nadzornog odbora AHZ-a  Mario Ladan, a predsjednik Časnog suda postao je Stipan Dramac.

Kako smo čuli iz krugova AHZ-a , četiri nova člana ušla su u predsjedništvo, koje je najavilo da svojim budućim aktivnostima namjerava ojačati  Zajednicu i više zajednički djelovati.  Jedan od važnih prioriteta nove Uprave je bolje međusobno povezivanje udruga koje djeluju u sklopu AHZ-a, kao i jačanje suradnje kroz zajedničke projekte.

Iz svega navedenog pred AKZ-om je obzirom na izbor novog Predsjedništva jedan novi početak, kojim se u Beču, bez obzira na kratke turbulencije, nastavlja 30-godišnje uspješno djelovanje mnogobrojnih članova Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport.

Veleposlanstvo RH u Beču OBAVIJEST Veleposlanstvo RH u Beču: Konzularni odjel ponovno počeo rad sa strankama

Kako saznajemo, prije svega Zajednica treba svečano proslaviti svoj ovogodišnji 30. rođendan postojanja, što je zbog koronakrize odgođeno, a potom se pripremiti za još jedan jubilej AHZ-a, odnosno proslavu 30.  Hrvatskog bala u Beču slijedeće godine. Novoizabrana Uprava je odlučila ove dvije velike i za ovu Zajednicu izuzetno važne manifestacije i jubileja proslaviti slijedeće 2021. godine.

I što na kraju reći, nego čestitke novoj Upravi AHZ-a, uz želju da ju zajedništvo i sloga, koje više nego ikada nedostaju na bečkoj iseljeničkoj sceni, vodi ka napretku.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.