Modna revija

Zgodne Hrvatice iz Chicaga nikad nije pratilo više ljudi

Foto: Kristina Mandac i Janice Subasic
1/23
30.10.2018.
u 10:00

Naša generalna konzulica okušala se i u ulozi manekenke, a društvo na pisti pravila joj je unučica

Ni ove godine Udruga Hrvatska žena – grana br. 1 iz Chicaga nije razočarala okupljene članice na godišnjoj modnoj reviji. Već 28. godinu zaredom Hrvatice su uživale u novim modelima koje su nosile.

U Chateau Ritzu u Nilesu (predgrađu Chicaga), ove godine tražila se karta više. Naime, bila je to najposjećenija revija otkako društvo postoji, kako je spomenula njezina predsjednica Janice Subasic.

Ujedno je najavila sljedeće godine 90. obljetnicu postojanja, odnosno zalaganja i odricanja hrvatskih žena u dijaspori kako bi pomogle onima u domovini koji su u potrebi. Posebno je veliki doprinos ovih žena bio tijekom Domovinskog rata. 

A upravo velika posjećenost događaju donosi osmijeh na lice jer, uz mnoge mlade žene koje slijede stope svojih majki, ovo društvo ima budućnost.

Okupljene je pozdravio generalni konzul Bosne i Hercegovine Berislav Vujeva koji je i ove godine s ponosom promatrao svoju zgodnu suprugu dok korača modnom pistom.

Generalna konzulica Republike Hrvatske Sanja Laković naglasila je koliko hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović cijeni rad ove udruge. Okupljene je ponovno pozvala da se odazovu projektu Središnjeg državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kojem je cilj povezati Hrvate diljem svijeta. No naša generalna konzulica okušala se i u ulozi manekenke, a društvo na pisti pravila joj je unučica. Nosile su se kreacije modnih kuća Nieman Marcus, Alexandra Collections i Generation Bliss.

Komentara 1

Avatar Josip M
Josip M
14:04 30.10.2018.

Bilo bi posebno ugodno i hvale vrijedno kada bi ih Matična domovina Hrvatska pozvala bezuvjetno razširenih ruku.Dođite mi Vas trebamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije