Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Želite li studirati u Švicarskoj? Prijavite se za stipendiju!

Natječajnu dokumentaciju koja uključuje prijavne obrasce zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od švicarskog veleposlanstva
23. kolovoza 2018. u 09:15 0 komentara 814 prikaza
Foto: GettyImages

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2019./2020. 

Popis stipendista Dodijeljeno 170 stipendija za učenje hrvatskog jezika u domovini

Za hrvatske državljane dodjeljuju se sljedeće kategorije stipendija u konkurenciji s kandidatima iz drugih zemalja Europske unije:

– stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine;

– stipendije za doktorske studije, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine;

– stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2015. i 31. kolovoza 2018. godine;

– stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti, za diplomirane (BA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine.

Detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici Državnog tajništva za obrazovanje i znanost Švicarske.

Skype Bodovna lista kandidata Pet stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika

Natječajnu dokumentaciju, koja uključuje prijavne obrasce, zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od švicarskog veleposlanstva. Osoba za kontakt je Pero Katušić, tel.: +385 1 487 88 16, e-mail: pero.katusic@eda.admin.ch.

Uz prijavne obrasce, dostupne pri švicarskom veleposlanstvu, prijavi je potrebno priložiti ispunjen i otisnut online obrazac na hrvatskom jeziku koji je dostupan na internetskoj stranici. Obrazac služi kao temelj za elektroničku obradu podataka.

Prijavu, s potpunom dokumentacijom na jednome od jezika: njemačkome, francuskome, talijanskome ili engleskome, treba poslati u dva primjerka (jedan primjerak s originalnim dokumentima i jedan s preslikama) do 15. studenoga 2018. godine na adresu:

Agencija za mobilnost i programe Europske unije
Frankopanska ulica 26
10 000 Zagreb
s naznakom: "za stipendije Švicarske Konfederacije"

tel.: + 385 1 5497 896
tel: + 385 1 5005 955
e-pošta: bilaterala@mobilnost.hr

Skype Do 30. srpnja 2018. Evo kako možete do stipendije za internetsko učenje hrvatskog jezika

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe EU-a za prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka (koje su ustupili prijavom) u svrhu provedbe natječaja.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.