Do 15. studenoga 2018.

Želite li studirati u Švicarskoj? Prijavite se za stipendiju!

GettyImages
23.08.2018.
u 09:15

Natječajnu dokumentaciju koja uključuje prijavne obrasce zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od švicarskog veleposlanstva

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2019./2020. 

Za hrvatske državljane dodjeljuju se sljedeće kategorije stipendija u konkurenciji s kandidatima iz drugih zemalja Europske unije:

– stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine;

– stipendije za doktorske studije, za diplomirane (MA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine;

– stipendije za poslijedoktorske studije, za kandidate koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2015. i 31. kolovoza 2018. godine;

– stipendije za umjetničke smjerove, za diplomske (master) studije na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti, za diplomirane (BA) kandidate, rođene nakon 31. prosinca 1983. godine.

Detaljnije informacije dostupne su na internetskoj stranici Državnog tajništva za obrazovanje i znanost Švicarske.

Natječajnu dokumentaciju, koja uključuje prijavne obrasce, zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od švicarskog veleposlanstva. Osoba za kontakt je Pero Katušić, tel.: +385 1 487 88 16, e-mail: pero.katusic@eda.admin.ch.

Uz prijavne obrasce, dostupne pri švicarskom veleposlanstvu, prijavi je potrebno priložiti ispunjen i otisnut online obrazac na hrvatskom jeziku koji je dostupan na internetskoj stranici. Obrazac služi kao temelj za elektroničku obradu podataka.

Prijavu, s potpunom dokumentacijom na jednome od jezika: njemačkome, francuskome, talijanskome ili engleskome, treba poslati u dva primjerka (jedan primjerak s originalnim dokumentima i jedan s preslikama) do 15. studenoga 2018. godine na adresu:

Agencija za mobilnost i programe Europske unije
Frankopanska ulica 26
10 000 Zagreb
s naznakom: "za stipendije Švicarske Konfederacije"

tel.: + 385 1 5497 896
tel: + 385 1 5005 955
e-pošta: bilaterala@mobilnost.hr

Prijavom na natječaj kandidati daju privolu Agenciji za mobilnost i programe EU-a za prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka (koje su ustupili prijavom) u svrhu provedbe natječaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije