Stvaranje kazališta

Započeo seminar za voditelje kazališnih skupina koji djeluju izvan Hrvatske

Foto: Hrvatska matica iseljenika
1/2
11.07.2018.
u 00:00

Tijekom osmodnevnog učenja, stvaranja i druženja, čut će se mnogo korisnih savjeta i usvojiti praktična znanja

Na romantičnom i osebujnom Galovcu pokraj Zadra započeo je tradicionalni ljetni program Hrvatske matice iseljenika – seminar ''Stvaranje kazališta''. 

Upoznavanjem i uvodnim predavanjem redateljice Nine Kleflin, 20-ak polaznika koji su stigli iz Bosne i Hercegovine, Srbije,
Kanade, Nizozemske, Francuske i Hrvatske počelo je raditi na tekstu Hamlet u Mrduši Donjoj.

Hrvatska matica iseljenika i ove godine održava seminar za voditelje kazališnih (dramskih) skupina koji djeluju izvan Hrvatske. Zamišljen je i kao radionica za poduku onih koji žele proširiti i obogatiti svoje znanje, kao i za one koji tek žele osnovati kazališnu skupinu. 

Tijekom osmodnevnog učenja, stvaranja i druženja čut će se mnogo korisnih savjeta i usvojiti praktična znanja. Stvaranje kazališta od osobite je koristi voditeljima iseljeničkih kazališnih skupina koje djeluju u dvojezičnom okruženju i multikulturalnim sredinama. Seminar je namijenjen ljubiteljima kazališne umjetnosti koji kazališnim izričajem žele obrađivati elemente hrvatskog kulturnog identiteta i razvijati kulturu izgovora hrvatskoga standardnog jezika.

Snaga tog Matičina projekta je u kazalištu kao mediju, jer je ono sinteza mnogih umjetnosti i nudi različite oblike kulturnog djelovanja. Time se pomaže profesionalnom hrvatskom glumištu, pobuđujući interes za kazališnu umjetnost u iseljeništvu i za reprezentativne uzorke naše kazališne umjetnosti.

Seminar se održava od 7. do 15. srpnja 2018.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije