Naslovnica Vijesti

Započeo seminar za voditelje kazališnih skupina koji djeluju izvan Hrvatske

Tijekom osmodnevnog učenja, stvaranja i druženja, čut će se mnogo korisnih savjeta i usvojiti praktična znanja
11. srpnja 2018. u 00:00 0 komentara 21 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika
Pogledajte galeriju 1/2

Na romantičnom i osebujnom Galovcu pokraj Zadra započeo je tradicionalni ljetni program Hrvatske matice iseljenika – seminar ''Stvaranje kazališta''. 

Kazalište Školjić Ljubitelji kazališne umjetnosti došli na svoje

Upoznavanjem i uvodnim predavanjem redateljice Nine Kleflin, 20-ak polaznika koji su stigli iz Bosne i Hercegovine, Srbije,
Kanade, Nizozemske, Francuske i Hrvatske počelo je raditi na tekstu Hamlet u Mrduši Donjoj.

Hrvatska matica iseljenika i ove godine održava seminar za voditelje kazališnih (dramskih) skupina koji djeluju izvan Hrvatske. Zamišljen je i kao radionica za poduku onih koji žele proširiti i obogatiti svoje znanje, kao i za one koji tek žele osnovati kazališnu skupinu. 

Marica Marica u Mađarskoj Predstava koja je izazvala simpatije ostarjele hrvatske publike

Tijekom osmodnevnog učenja, stvaranja i druženja čut će se mnogo korisnih savjeta i usvojiti praktična znanja. Stvaranje kazališta od osobite je koristi voditeljima iseljeničkih kazališnih skupina koje djeluju u dvojezičnom okruženju i multikulturalnim sredinama. Seminar je namijenjen ljubiteljima kazališne umjetnosti koji kazališnim izričajem žele obrađivati elemente hrvatskog kulturnog identiteta i razvijati kulturu izgovora hrvatskoga standardnog jezika.

Silvija Beretin Silvija Beretin Zadarska bajka poznate njemačke manekenke Kultura Stvaranje kazališta Želite li obogatiti znanje iz područja scenske umjetnosti?

Snaga tog Matičina projekta je u kazalištu kao mediju, jer je ono sinteza mnogih umjetnosti i nudi različite oblike kulturnog djelovanja. Time se pomaže profesionalnom hrvatskom glumištu, pobuđujući interes za kazališnu umjetnost u iseljeništvu i za reprezentativne uzorke naše kazališne umjetnosti.

Seminar se održava od 7. do 15. srpnja 2018.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.