gostovanje

Zagrebačka “Komedija” u Beču s “Cabaretom Zagrepčanke i statičar”

Foto: FOTO/NOVKOVIĆ
1/4
14.09.2022.
u 19:39

Kako u najavi stoji, autor i redatelj cabareta “Zagrepčanke i statičar” je Ivan Leo Lemo, a igraju glumci Mila Elegović, Nina Kaič Mandić, Fabijan Pavao Medvešek, Ivona Kundert i Nera Stipičević. Uz napomenu kako predstava “nije primjerena za mlađe od 18 godina”.

Zagrebačko gradsko kazalište “Komedija” gostuje u kazalištu “Akzent” u Beču 16. listopada s “Cabaretom Zagrepčanke i statičar”. Predstava počinje u 19,30 sati, a glavni organizator bečkog gostovanja ansambla “Komedije” je Kulturno i sportsko društvo “Zagreb” iz Beča, na čelu s predsjednikom Blaškom Papićem. Čovjekom, koji je među rijetkima koji se već godinama zdušno brine da obogati kazališni život bečkih Hrvata.

Kako u najavi stoji, autor i redatelj cabareta “Zagrepčanke i statičar” je Ivan Leo Lemo, a igraju glumci Mila Elegović, Nina Kaič Mandić, Fabijan Pavao Medvešek, Ivona Kundert i Nera Stipičević. Uz napomenu kako predstava “nije primjerena za mlađe od 18 godina”.

O čemu se točno radi možete saznati iz uvodnog dijela: “Kao i u prethodnim Leminim cabaretima, i u ovom će se proplitati almodovarovski bizarne i melodramatične priče sa energičnim songovima i vehementnim plesnim koreografijama. Izmaštat će se ekstremne sudbine sa drastičnim prevratima, živčanim slomovima i rasutim mozaikom aktualiteta”. U uvodniku se navodi kako je “ovaj cabaret za razliku od svojih prethodnica mapiran u Zagrebu i da se nadovezuje na neki način, na cabaretsku tradiciju glavnog grada i pokušava definirati i redefinirati identitetske matrice njegovih stanovnika.

Važna komponenta tog pokušaja jest i urbani zagrebački žargon koji varira od kvarta do kvarta, od miljea do miljea. Pokušat ćemo tim duhom jezika i mentaliteta, uhvatiti i duh ovog postpotresnog, pandemijskog vremena i nevremena”. Dakle, “Cabaret Zagrepčanke i statičar” kroz pet će vam raznih sudbina povezanih zagrebačkim potresom 2020. godine prikazati duhoviti obračun s identitetskom matricom hrvatskog glavnog grada.

Sve informacije o predstavi mogu se dobiti na tel. 0699 1945 1910 ili E-Mail: blasko.papic@gmail.com kao i u kazalištu Akzent (www.akzent.at odnosno Tel. 01 50165 13306. Ulaznice za ovu kazališnu “poslasticu” se prodaju po cijeni od 28 / 25 / 22 i 18 eura, ovisno o kategoriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije