Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Za projekte hrvatskog iseljeništva 5, 7 milijuna kuna, 2,2 milijuna više nego lani

Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći 350.000 kuna, s tim da jedna organizacija može poslati najviše dvije prijave.
07. rujna 2022. u 10:47 0 komentara 10 prikaza
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Za financijsku potporu projektima hrvatskog iseljeništva u 29 prekomorskih i europskih država, Hrvatska je u ovoj godini osigurala 5,7 milijuna kuna, što je za 2,2 milijuna kuna više nego u prošloj godini.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske ta će sredstva dodijeliti temeljem javnog natječaja na koji se organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove, vjerske zajednice i ostale organizacije) mogu prijaviti u idućih mjesec dana, zaključno do 5. listopada.

Najmanji iznos koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 5.000 kuna, a najveći 350.000 kuna, s tim da jedna organizacija može poslati najviše dvije prijave.

Prioritetna područja u kojima organizacije mogu prijaviti svoje projekte su razvoj organizacija hrvatskog iseljeništva, kultura, obrazovanje i znanost, sport, turizam, te projekti iz ostalih područja koji su od interesa za očuvanje nacionalnog identiteta i jačanje odnosa između iseljene i domovinske Hrvatske.

Javni natječaj s pravilima i načinom prijave dostupan je na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda https://hrvatiizvanrh.gov.hr.

ZNANSTVENO-KULTURNI PROGRAM Tradicionalna posjeta Napretkovaca Veleposlanstvima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u Beču Ante Brekalo Najpopularniji glumac u iseljeništvu: Velika mi je želja dobiti ulogu u hrvatskom projektu Sanja Vulić Jezik Hrvata u iseljeništvu Profesorica istražila tko najviše 'čuva' naš jezik: U Latinskoj Americi je gotovo iščezao...
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.