Turneja

Zagrebačka filharmonija gostovala u Buenos Airesu: Donijeli su nam mali dio domovine

Zagrebačka filharmonija
Foto: Stella Hubmayer
1/8
26.06.2017.
u 11:59

Argentina je zemlja daleko od Hrvatske u koju više ne iseljavaju naši ljudi. Zbog toga svaki put, kad Hrvati dođu, srdačno su primljeni

U prigodi obilježavanja i proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, Zagrebačka filharmonija gostovala je u Buenos Airesu. 

Uz 36 članova filharmonije, na južnoamerički kontinent došla je i Vesna Kusin, ravnatelj Mirko Boch te još nekoliko gostiju.

"S ovom turnejom u Buenos Airesu, Tucumanu i Rosariju, želimo proslaviti Dan državnosti i 25. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa između Argentine i Hrvatske", rekao je Domagoj Prosoli, otpravnik poslova u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Buenos Airesu.

"Mislim da je velika stvar što je filharmonija na taj dan baš u Argentini", naglasila je Vesna Kusin dodavši: "Moram reći da Grad Zagreb za kulturu izdvaja sedam posto godišnjeg proračuna, a to je više nego što čini cijela naša država. Dakle, Grad Zagreb je nositelj hrvatske kulture".

Koncert je održan u proteklu subotu, u kazalištu Usina del Arte, pod ravnanjem maestra Alexandera Rudina, uz kojeg je nastupila na glasoviru ugledna argentinska glazbenica Carmen Piazzini.

Program je bio sastavljen od djela Sorkočevića, Beethovena, Bersa i Mozarta.

"Filharmonija je osnovana daleke 1871. godine i trenutačno je najbolja u Hrvatskoj. Orkestar broj 140 glazbenika, a godišnje održi više od 60 koncerata samo u našem domu Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Prvi put smo u Južnoj Americi, odnosno u Argentini. Radosni smo da smo među našim ljudima", napomenuo je Mirko Boch.

Argentina je zemlja daleko od Hrvatske u koju više ne iseljavaju naši ljudi. Zbog toga svaki put, kad Hrvati dođu, srdačno su primljeni jer osjećamo da su nam donijeli mali dio domovine! 

Komentara 1

DU
Deleted user
21:27 26.06.2017.

u argentini..kao i u mnogim drugim drzavama svijeta..zive hrvati..koji su protjerani od ako ne direktno od ovih danas na vlasti a ono bar njihovih nasljednika..oceva i djedova..crveni jugo komunista iz hrvatske..koja tragikomedija..eto sta je zivot..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije