Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Vrijedna donacija njemačko-hrvatske zajednice

Sva oprema je rabljena, ali u jako dobrom stanju i bit će od velike pomoći bolesnima i nemoćnima
28. kolovoza 2019. u 11:19 0 komentara 58 prikaza
Foto: IKA

Caritas nadbiskupije Rijeka ovog ljeta dobio je vrijednu donaciju bolničkih kreveta i medicinskih pomagala.

Iseljenici opet pomažu Potpora Hrvatskom katoličkom sveučilištu vrijednim donacijama iz Kanade

Donaciju je pripremila Njemačko-hrvatska zajednica u Karlsruheu, a troškove prijevoza sufinancirala Primorsko-goranska županija. U riječki Caritas tako je stiglo 18 bolničkih kreveta s električnim mehanizmom za dizanje i spuštanje, četvora invalidska kolica, četiri noćna ormarića, tri ormarića za lijekove i 30 rolatora.

Sva oprema je rabljena, ali u jako dobrom stanju i bit će od velike pomoći bolesnima i nemoćnima. Kreveti su već u opticaju, razvezeni na razne adrese u domove obitelji koje su u velikoj potrebi jer u kući imaju bolesnu ili stariju osobu. Tako su sada bolnički kreveti riječkog Caritasa smješteni ukupno u 50 kućanstava u kojima borave nemoćne, starije ili bolesne osobe ili oni koji se oporavljaju od operativnih zahvata.

Ženska soba – Centar za seksualna prava Vrijedna donacija iz Luksemburga

Caritas nadbiskupije Rijeka zahvaljuje donatorima, Njemačko-hrvatskoj zajednici u Karlsruheu i predsjednici Mirjani Diminić koja je u Hrvatskoj već poznata po brojnim donacijama medicinske opreme. Velika zahvala ide i Primorsko-goranskoj županiji za sufinanciranje prijevoza te volonterima koji su ukrcavali i iskrcavali opremu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.