Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Potpora Hrvatskom katoličkom sveučilištu vrijednim donacijama iz Kanade

Tijekom večeri predane su nagrade za vodstvo, inovativnost i izvrsnosti unutar hrvatsko-kanadske zajednice kao važan doprinos hrvatskih Kanađana kanadskom društvu u cjelini
18. svibnja 2018. u 12:56 0 komentara 698 prikaza
Foto: IKA

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. Željko Tanjić i doc. dr. Krunoslav Novak s Odjela za komunikologiju boravili su od 9. do 13. svibnja 2018. u Torontu na poziv Marka Radočaja, predsjednika Odbora HDZ-a Toronta. 

fra o. Danijel Mihatov U 103. godini života Preminuo fra o. Danijel Mihatov

Podružnica HDZ-a Toronto odlučila je svoj tradicionalni godišnji banket posvetiti Hrvatskom katoličkom sveučilištu i sva sredstva prikupljena na donatorskoj večeri darovati za potrebe Sveučilišta. Večera je održana 12. svibnja u župnoj dvorani župe Presvetoga Trojstva u Oakvilleu i na nju se odazvalo 250 gostiju, među kojima su, uz organizatore i domaćine, bili i svećenici mons. Ivan Vukšić, delegat za Kanadu, župnik iz Oakvillea, don Ilija Petković, župnici iz Toronta, vlč. dr. Mladen Horvat iz Mississauge, vlč. Tomislav Kasić s kapelanom vlč. Nikolom Platužićem, fra Jozo Grubišić iz Norvala te milosrdnice iz Oakvillea. 

Među uzvanicima bila je i generalna konzulica Republike Hrvatske u Torontu Andreja Javor sa suprugom te mnogi naši iseljenici u Kanadi koji sve više uviđaju važnost Sveučilišta za cjelokupni razvoj Hrvatske. 

Rektor Tanjić obratio se okupljenima, zahvalio Radočaju i Organizacijskom odboru HDZ-a Toronto na pozivu i odluci da tako podupru rad Sveučilišta. Ukratko je predstavio rad ustanove, njezin dosadašnji razvoj, važnost, postignute rezultate i planove. 

Skupu se obratio i doc. dr. Krunoslav Novak koji već nekoliko godina s vlč. dr. Mladenom Horvatom, župnikom iz Toronta, radi na prikupljanju pomoći za opremanje televizijskog i radio studija na Kampusu sveučilišta, a za potrebe studija komunikologije. On je istaknuo velikodušnost hrvatskih ljudi u južnom Ontariju i njihovu spremnost za pomoć Sveučilištu ne samo kroz novčane priloge, nego i savjetom, ali prije svega molitvom. 

Dan prije, u petak 11. svibnja rektor Tanjić i docent Novak susreli su se i s predstavnicima Kanadsko-hrvatske gospodarske komore te su prisustvovali 16. godišnjoj poslovnoj gala večeri u Burlington Convention Centre upriličenoj u povodu 25. obljetnice uspostave diplomatskih veza između Kanade i Hrvatske, na kojoj se okupilo oko 600 uzvanika. Tijekom večeri predane su nagrade za vodstvo, inovativnost i izvrsnosti unutar hrvatsko-kanadske zajednice kao važan doprinos hrvatskih Kanađana kanadskom društvu u cjelini. Tom prigodom predstavnici Kanadsko-hrvatske gospodarske komore John Marion, predsjednik Komore, Ivan T. Grbešić i Joe Draganjac uručili su rektoru Tanjiću i docentu Novaku ček u iznosu od pet tisuća kanadskih dolara za potrebe Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
 
Cijelo vrijeme boravka u Kanadi rektor Tanjić i docent Novak bili su gosti dr. Mladena Horvata, župnika župe Naše Gospe Kraljice Hrvata iz Toronta koja duhovno i materijalno podupire rad Hrvatskog katoličkog sveučilišta. 

Majčin dan Svetkovina sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu Nekoliko tisuća vjernika Hodočašće Hrvata iz zapadne Europe u Lurd Magdalena Peranović Magdalena Peranović Prvi put dužnost vrhovne poglavarice preuzela časna sestra iz Hrvatske
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.