USAVRŠAVANJE ZNANJA

U Vitezu održana radionica za predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova iz Središnje Bosne

18.12.2017.
u 09:01

Polaznici su se na edukaciji upoznali s procesom otvaranja projekata, načinom pronalaženja projektnih partnera te integracijom eTwinninga u Erasmus+ projekte

U subotu, 16.prosinca 2017., radi unapređenja suradnje i jačanja ljudskih i obrazovnih kapaciteta hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uz potporu Koordinacije ministara obrazovanja županija u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku organizirao je u Vitezu seminar/radionicu na temu „Upravljanje projektima, mobilnost i konkurentnost na tržištu rada“ u sklopu programa Erasmus+, eTwining.


 
Na radionici su sudjelovati predstavnici dvaju dječjih vrtića, osam srednjih škola, 15 osnovnih škola iz Središnje Bosne te predstavnici KŠC-a „Petar Barbarić“ iz Travnika.
 
Tom prigodom Tomislav Bošnjak Matić, načelnik općine Vitez, i Katica Čerkez, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna zahvalili su Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori koju pruža Hrvatima ovog kraja, posebice naglasivši kako je ulaganje u obrazovanje uvijek najbolje ulaganje u budućnost jedne zemlje i jednog naroda.
 
Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH, uime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske naglasila je kako će Ured nastaviti pružati potporu, kako kroz projekte koje sam provodi kako i kroz stručne radionice i seminare na terenu.
 
Polaznici su se na edukaciji upoznali s procesom otvaranja projekata, načinom pronalaženja projektnih partnera te integracijom eTwinninga u Erasmus+ projekte. Uz teorijski dio, sudionici radionice imali su prigodu pripremiti svoje prve projekte iz područja njegovanja kulturne baštine, ekologije, usavršavanja vještina zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova i slično.
 
Cilj organizacije ovih radionica, između ostalog, jest ostvarivanje mobilnosti zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova radi usavršavanja znanja, vještina i kompetencija potrebnih za obavljanje posla u svojim matičnim ustanovama, poticanje obrazovnih stručnjaka na individualno neformalno stručno usavršavanje te povećanje zapošljivosti, konkurentnosti i mobilnosti na tržištu rada. Radionica je namijenjena odgajateljima i ravnateljima dječjih vrtića, učiteljima, ravnateljima, stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola (gimnazije i strukovne škole). Istu radionicu Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirao je već u Orašju za Županiju Posavsku, Tuzlansku te Brčko Distrikt.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije