Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

'Potrebno je napraviti mrežu odnosa s našim iseljenicima u Australiji'

Kada je riječ o susretima koje je imao s najvišim australskim dužnosnicima, predsjedatelj Predsjedništva BiH kaže kako je u tim razgovorima naglasio europski i euroatlantski put BiH te gospodarsku suradnju
03. studenoga 2017. u 14:37 1 komentara 315 prikaza
Dragan Čović
Foto: Zeljko Lukunić/PIXSELL

Naš cilj bio je u razgovorima s udrugama koje okupljaju naše iseljenike barem drugu i treću generaciju vezati za domovinu kako bi dala svoj doprinos kvaliteti života i u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj – izjavio je za Fenu predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, govoreći o rezultatima susreta s iseljeništvom iz BiH i Hrvatske koje je proteklih dana posjetio u Australiji, javlja Vecernji.ba.

Čović u Australiji Potpora euroatlantskom putu BiH iz daleke Australije

Čović ističe da je siguran kako i gospodarske udruge koje djeluju u Sydneyju imaju priliku unaprijediti suradnju između Australije i BiH koja bi se zasnivala na potencijalu upravo naših gospodarstvenika u toj zemlji.

– Oni se počesto osjećaju potpuno odsječeni od svojih matičnih domovina. Potrebno je napraviti kvalitetnu mrežu odnosa između tih institucija u BiH i Hrvatskoj s jedne i Australiji s druge strane te asocijacija naših građana ovdje. Time dobivamo snažnu mrežu potpore jačanju veza s našom dijasporom, ali i jačanju gospodarskih odnosa s Australijom – naglašava Čović.

Kada je riječ o susretima koje je imao s najvišim australskim dužnosnicima, predsjedatelj Predsjedništva BiH kaže kako je u tim razgovorima naglasio naš europski i euroatlantski put te gospodarsku suradnju, iako smo mi jako udaljene zemlje i znatno se razlikujemo u brojnosti populacije i ekonomskim potencijalima.

– Ključni naglasak australskih dužnosnika bio je na sigurnosnim pitanjima, posebno kada je u pitanju  povratak s ratišta pripadnika ISIL-a i naše povezivanje u jednu veliku koaliciju za borbu protiv terorizma i ekstremizma u svijetu. Čini mi se da je ovo pravi put kojim se može međusobno informirati i graditi strukturu koja će odgovoriti na sva iskušenja koja će evidentno dolaziti u budućnosti – smatra Čović.

Novi Zeland maorska dobrodošlica Brojni Hrvati ostvarili su svoj životni san u zemlji 'na kraju svijeta' Odlazak novi podaci U 2017. godini BiH je napustilo 35.377 osoba Dragan Čović Predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović u Chicagu: Potrebno je izmijeniti izborni zakon kako bi Hrvati uistinu bili ravnopravni

 
  • pinokio68:

    Evo jos jednog mega-krimosa iz kuhinje kradezea.Ima vilu od 25 MILIONA MARAKA , a sve zaradio na posten nacin ,,ZNA SE,,.