Skup u Beču

Kako naučiti pozitivno misliti i sačuvati životnu energiju od brojnih kradljivaca

Poslovne žene
Foto: Snježana Herek
1/7
11.10.2017.
u 09:15

Svoje uspješno poslovanje predstavila je Gabriele M. Hochwarter, austrijska stručnjakinja za "self-embodiment" koja je zanimljivim predavanjem "Tako voliš tvoj život" oduševila prisutne žene

Glavna tema drugog godišnjeg okupljanja Ženske mreže, iza koje stoje poslovne pripadnice ljepšeg spola iz Austrije i Hrvatske, održanog u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, bile su žene, vino i vinski posao.

"Zanimanje postoji. Naša Mreža je vidno ojačala i proširila se uspostavom kontakata s brojnim poslovnim ženama i mrežama u Austriji i Hrvatskoj, primjerice s platformom WoW – Women on Wine iz Zagreba", istaknula je Tatjana Mrvoš, savjetnica za gospodarstvo u hrvatskom veleposlanstvu u Austriji, dodavši kako su u vinogradarstvu žene sve prisutnije.

Skup, na kojem se okupilo 80-poslovnih pripadnica ljepšeg spola, pozdravila je hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, izrazivši zadovoljstvo velikim odazivom.

Svoje uspješno poslovanje predstavila je Gabriele M. Hochwarter, austrijska stručnjakinja za self-embodiment koja je zanimljivim predavanjem "Tako voliš svoj život" oduševila prisutne žene, potaknuvši ih na to da uče pozitivno misliti i sačuvaju životnu energiju od "brojnih kradljivaca".

Operativna voditeljica zagrebačke Udruge "Žene i vino" Jelena Bulum govorila je zašto je predsjednica udruge, novinarka, književnica i ljubiteljica vina Sanja Muzaferija odlučila osnovati WoW.

"Vidjela je sliku s prijama vinara kod tadašnjeg hrvatskog predsjednika Ive Josipovića na kojoj je bila samo jedna žena i odlučila je krenuti u akciju jačanja ženske strane", objasnila je Bulum koja je sjajno promovirala svoju udrugu. Napomenula je da uz središnjicu u Zagrebu imaju i ogranke u Splitu, Rijeci, Zadru, a uskoro i u Šibeniku te brojne inozemne partnere u Francuskoj, Italiji i dalekoj Kaliforniji.  Predstavila je i međunarodni Festival ružičastog vina "Pink Day" koje marljive žene udruge WoW organiziraju, a ima edukativan, zabavan i humanitaran karakter.

"Bečka promocija nam je još jedan izlazak izvan granica Hrvatske", ustvrdila je ponosno.

Zanimljivo predstavljanje održala je vlasnica vinogradarskog posjeda "Remushof" iz Gradišća, gradišćanska Hrvatica Dorothea Jagschitz. Naglasila je kako su suprug i ona već šesti naraštaj koji se bavi proizvodnjom bijelih i crnih visokokvalitetnih vina raznih vrsta na tom seoskom gospodarstvu. Spomenula je i prošlogodišnju suradnju s vinarima iz Hrvatske kada im je vinograd i grožđe uništila tuča. Ponosno je istaknula da je "Hrvatska graševina" iz kuće Jagschitz bila službeno vino Hrvatskog bala gradišćanskih Hrvata u Beču.

Na velikom odazivu svima je zahvalila predsjednica Hrvatske gospodarske agencije Gradišće Klaudia Paulitsch, a kroz program je vodila savjetnica za poduzetništvo Petra Gregorits.

Ovu neformalnu platformu pokrenuo je prošle godine gospodarski odjel veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom agencijom u Gradišću.

Veličanstveni glazbeni okvir bečkom neformalnom poslovnom forumu dale su mlada hrvatska violinistica Karla Križ i njezina austrijska kolegica Veronica Scotti, uz klavirsku pratnju glazbenog pedagoga Vence Križa.

Bila je to zanimljiva večer u ugodnom okruženju posvećena hrvatskim vinima koja sve više plijene pozornost austrijskih ljubitelja dobre kapljice.
 
"U Beču se tražila kapljica više i na nedavnoj četverodnevnoj promociji visokokvalitetnih hrvatskih vina 'Vina Croatia – Vina Mosaica'. Veseli me da je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i osobno bio prisutan. Prema prvim reakcijama s terena i od vinara, vrlo je zadovoljan bečkom promocijom", zaključila je savjetnica za gospodarstvo Tatjana Mrvoš. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije