Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Videokonferencija povezala Hrvate iz Ljubljane, Dublina, Širokog Brijega i Vukovara

Uz pjesmu, ples, igrokaze, recitacije i kreativne prezentacije, subotnja videokonferencija bila je ne samo edukativna već i razigrana, srdačna i emotivna
03. travnja 2019. u 09:34 0 komentara 123 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Učenici hrvatske nastave u Ljubljani prošli vikend prvi put su se pridružili mreži svojih sunarodnjaka u Dublinu, Širokom Brijegu i Vukovaru.

Korijeni Djeca iseljenika povezala Vukovar, Boku kotorsku i Chicago

Videokonferencijska mreža u sklopu pilot-projekta "Korijeni" tako je povezala više od 70 mladih Hrvata i to učenika hrvatske nastave u Sloveniji (nastavno mjesto Ljubljana) i najmlađe aktivne predstavnike naše hrvatske manjine u Ljubljani (skupinu Žabice), učenike hrvatske škole u Dublinu, Druge osnovne škole Široki Brijeg te učenike OŠ Blage Zadre u Borovu Naselju.

Podršku pilot-projektu "Korijeni", kao i uključivanju učenika i nastavnika hrvatske nastave u inozemstvu dala je i pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja dr. sc. Ivana Franić, koja je sudjelovala i pratila videokonferenciju s učiteljima i učenicima OŠ Blage Zadre u Vukovaru.

Korijeni Kako su Vukovar, München i Žepče povezali brojne Hrvate

Uz pjesmu, ples, igrokaze, recitacije i kreativne prezentacije, subotnja videokonferencija bila je ne samo edukativna već i razigrana, srdačna i emotivna.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.