Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Djeca iseljenika povezala Vukovar, Boku kotorsku i Chicago

Većini djece iz Chicaga hrvatski jezik nije prvi, stoga je pred njih stavljen veliki izazov. Pokoja nespretno izgovorena riječ je oproštena jer iza nje stoji sreća svakog mališana
26. ožujka 2019. u 09:42 0 komentara 212 prikaza
Foto: Miro Marcikić
Pogledajte galeriju 1/4

Nedavno je, u organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, održana još jedna videokonferencija na relaciji Vukovar – Boka Kotorska – Chicago.

Korijeni Kako su Vukovar, München i Žepče povezali brojne Hrvate

Hrvatska škola "Kardinal Stepinac", Hrvatska škola "Presvetog srca Isusova" i Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru – sve tri iz Chicaga – sa školom iz Vukovara već su se u ovakvim videodruženjima udomaćile, no ovog puta dio projekta Korijeni postala je škola iz Boke kotorske.

Cilj spomenutog druženja jest da se maleni Hrvati međusobno povežu kako bi dobili priliku doznati nešto jedni o drugima, razmijeniti svoja iskustva, odgovoriti na poneka pitanja te se tako približiti svojim vršnjacima. 

Većini djece iz Chicaga hrvatski jezik nije prvi, stoga je pred njih stavljen veliki izazov. Pokoja nespretno izgovorena riječ je oproštena jer iza nje stoji sreća svakog mališana. A upravo je to i smisao svega – pustimo malene neka budu maleni.

Ovoj konferenciji pridružile su se dvije dame: generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu Sanja Laković i Davorka Kirinčić, članica Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Gorko-slatko Na zanimljiv način povezali četiri iseljenička otoka

Sve prisutne posebno je razveselilo pridruživanje škole iz Crne Gore koja se predstavila predivnim videom pod vodstvom gospođe Brankice Vrbat.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.