Korijeni

Kako su Vukovar, München i Žepče povezali brojne Hrvate

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
26.11.2018.
u 08:25

Ovaj projekt provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Novom mrežom Vukovara, Münchena i Žepča, gradova koji sudjeluju u projektu "Korijeni", u subotu je započela još jedna suradnja učenika, učitelja i ravnatelja koja spaja Hrvate unutar i izvan Lijepe Naše.

Uz međusobno upoznavanje učenika kroz dvojezično predstavljanje, djeca iz Münchena priredila su svojim vukovarskim prijateljima glazbenu dobrodošlicu uz pjesmu "Stoji grad", dok su učenici Osnovne škole "Žepče" izveli predstavu "U potrazi za znanjem". 

Na susretu je bio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji je pozdravio osnivanje nove mreže. Dodajmo na kraju da ovaj projekt provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije