Naslovnica Vijesti

Veliko priznanje za Ivana Đikića, ali i cijelu hrvatsku dijasporu

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr.
25. travnja 2019. u 21:06 0 komentara 65 prikaza
Ivan Đikić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti.

Matko Glunčić Analiza Je li Hrvatska konačno shvatila koliki je potencijal naših znanstvenika u iseljeništvu?

Od 1780. godine, Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima.

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr.

Nenad Šestan Hrvat na Yaleu Zašto Šestanov znanstveni projekt od 15 milijuna dolara nije bio velika vijest?

"Duboko sam počašćen što se mogu pridružiti ovom krugu istaknutih osoba. Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima svog laboratorija, svojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i svojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu", rekao je Đikić nakon što je obaviješten o svom izboru.

"Želim naglasiti da je znanost divna profesija u kojoj možemo slobodno istraživati, testirati ​​nove ideje, biti kreativni i radoznali, doprinositi društvu te prenositi svoja znanja na studente i kolege širom svijeta", poručio je Đikić, dodavši kako mu to članstvo pruža dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih.

Igor Štagljar Hrvatski molekularni biolog osvaja izgledom i talentom Igor Štagljar najelegantniji je znanstvenik na svijetu

Svečana ceremonija ulaska više od 200 novih članova u Akademiju bit će održana u listopadu u Cambridgeu u Massachusettsu, a među novoizabranim članovima je i bivša prva dama SAD-a Michelle Obama.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.