Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ovako je proslavljena Velika Gospa u Winnipegu

Razmišljajući o razlozima zbog kojih Crkva slavi svetkovinu Velike Gospe diljem svijeta, a posebno u našem hrvatskom narodu, predslavitelj se osvrnuo na to kako se ovom svetkovinom obilježava kraj Marijina ovozemaljskog života
20. kolovoza 2018. u 09:24 0 komentara 336 prikaza
Foto: Marko Štefanec i Mladen Zorica
Pogledajte galeriju 1/5

U nedjelju 12. kolovoza 2018. hrvatska zajednica Župe sv. Nikole Tavelića u kanadskom gradu Winnipegu proslavila je svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Župe u Chicagu Večernjakova iseljenička turneja: Chicago Evo zašto je iseljenicima crkva drugi dom

Događaj je započeo prijepodnevnim okupljanjem i molitvom krunice u dvorani Croatian Community Centre Travnik, a nastavljen je procesijom po parku. Uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Nikola Tomašević u zajedništvu sa župnikom vlč. Markom Štefancem.

Velika fotogalerija Već 112 godina Chicago zna kada Hrvati slave Veliku Gospu

Razmišljajući o razlozima zbog kojih Crkva slavi svetkovinu Velike Gospe diljem svijeta, a posebno u našem hrvatskom narodu, predslavitelj se osvrnuo na to kako se ovom svetkovinom obilježava kraj Marijinog ovozemaljskog života.

Vlč. Tomašević rekao je kako nas slavlje želi približiti Mariji da bismo snažnije doživjeli njezinu bliskost, ljubav i pomoć koju nam pruža u našoj svakodnevici. 

Rüsselsheim Zbog Opela u Njemačku i crkvu

"Vjernici to snažno doživljavaju hodočasteći u Marijina svetišta diljem svijeta te joj se zbog toga uvijek iznova vraćaju. S druge strane, spomen na završetak Marijina ovozemaljskog života poziva da se ugledamo u primjer njezina života koji nam svjedoči kako je važno činiti dobro, podnijeti žrtvu, pomagati drugima, biti otvoren Božjoj riječi, Božjem planu za naš život. U tom smjeru žele ići naša nastojanja – odlučiti se za Boga, za dobro u životnoj svakodnevici i na tom putu zatražiti u molitvi Božju pomoć po zagovoru naše Majke Marije", istaknuo je propovjednik.

Velika Gospa Chicago 2016. Hrvatska zajednica Velikih 110 godina Velike Gospe u Chicagu

Na kraju misnog slavlja župnik Štefanec zahvalio je zboru, volonterima i suradnicima koji su pridonijeli oko organizacije proslave svetkovine Velike Gospe. Proslava je nastavljena zajedničkim druženjem u parku oko obiteljskog stola.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.