Ususret blagdanima

Veličanstvenim božićnim koncertom Marija Vidović oduševila Bečane

Marija Vidović
Foto: Petar Tyran
1/5
09.12.2016.
u 11:20

Pjevale su se hrvatske i strane božićne pjesme, a bila je to sjajna promocija ne samo domovine i njezine bogate glazbene baštine

U prigodno okićenoj dvorani "Strauss" Kursalona u Beču, u inozemstvu već etablirana hrvatska sopranistica Marija Vidović održala je početkom tjedna veličanstveni božićni koncert.  

Za svečani predbožićni ugođaj i oduševljenje oko 400 uzvanika pobrinuo se i sjajni pjevački zbor iz Preloga te austrijski kvartet Vienna Strings. 

Pjevale su se hrvatske i strane božićne pjesme, a bila je to sjajna promocija ne samo domovine i njezine bogate glazbene baštine, nego i Međimurja i Grada Preloga te hrvatskih glazbenika.

Koncert su zajedno organizirale tri hrvatske udruge iz Beča, Austrijsko-hrvatsko društvo na čelu sa zastupnikom u austrijskom Parlamentu i bivšim austrijskim ministrom poljoprivrede Nikijem Berlakovićem, Matica hrvatska i njezina čelnica Željka Caparin te bečka podružnica HKD Napredak s novim predsjednikom Zoranom Iljkićem, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji.

Goste, među kojima su bili predstavnici hrvatskog i austrijskog političkog, kulturnog, gospodarskog i diplomatskog života, uvodno je pozdravio ing. Niki Berlaković. 

"Bio je to veličanstveni koncert, a Marija Vidović očarala je publiku", rekla je veleposlanica dr. Vesna Cvjetković, kojoj su brojni Austrijanci i drugi diplomati izrazili svoje oduševljenje događajem.

"I večeras smo vidjeli da Hrvati imaju mnogo toga pokazati", istaknuo je zastupnik Berlaković, pohvalivši sjajnu organizaciju božićnog koncerta.

"Sretna sam da sam opet imala priliku pjevati bečkim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima", zaključila je sopranistica Vidović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije