Concerto – Concertino

Sjajna promocija hrvatske glazbene baštine i umjetnika u Austriji

Hrvatski barokni ansambl
Foto: Snježana Herek
1/4
03.12.2016.
u 09:43

Dugotrajni povici "bravo", inače suzdržanih Austrijanaca, najbolja su potvrda čarobnih vibracija koje su strujale između ovog najznačajnijeg hrvatskog ansambla specijaliziranog za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne te vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha

Tek što se malo stišalo oduševljenje prošlotjednim virtuoznim nastupom jazz dua Matija Dedić – Šimun Matišić, bečku je publiku u palači Lobkowitz, gdje je nastupao i svjetski glazbeni velikan Beethoven, vrhunskim muziciranjem na noge digao Hrvatski barokni ansambl iz Zagreba, pod umjetničkim vodstvom Laure Vadjon.

Impresivnim koncertom "Concerto – Concertino", koji je zahvaljujući umjetničkom voditelju 12. Festivala hrvatske glazbe u Beču Davoru Merkašu i voditelju Novog umjetničkog foruma u Beču (Künstlerforum) prof. Ernstu Lintneru uvršten u austrijski pretplatnički ciklus Foruma, Hrvatski barokni ansambl nadmašio je sva očekivanja posebno zahtjevne i glazbeno obrazovane bečke publike.

Dugotrajni povici "bravo", inače suzdržanih Austrijanaca, najbolja su potvrda čarobnih vibracija koje su strujale između ovog najznačajnijeg hrvatskog ansambla specijaliziranog za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne te vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha.

Na programu su bila djela Georga Muffata, Arcangela Corellija i Amanda Ivančića.  

Posebno buran pljesak dobili su mladi solisti: Ana Benić (traverso flauta), Stjepan Nodilo (blok flauta) i Lea Sušanj Lujo (violončelo) te umjetnička voditeljica Ansambla Laura Vadjon (solo violina). 

U svakom slučaju, bila je to sjajna promocija hrvatske glazbene baštine i umjetnika u Austriji.

"Sretni smo što nas je bečka publika tako dobro primila i da joj se je svidio naš glazbeni izražaj", istaknula je flautistica Ana Benić, zadovoljna da je zajedno u duetu s kolegom Stjepanom Nodilom imala priliku predstaviti čarobne zvuke flaute.

Oduševljenje koncertom nije skrivao ni prof. Lintner iz bečkog Umjetničkog foruma.

Rekao je kako su ga eminentni članovi Foruma, koji su bili u publici, molili da i druge godine uvrsti u koncertnu pretplatu Hrvatski barokni ansambl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije