Naslovnica Vijesti

Emotivan koncert Nene Belana

Naglasio je kako je iza njega već 30 godina profesionalne karijere, a uskoro će i s Fiumensima slaviti dva desetljeća uspješne suradnje
05. prosinca 2016. u 18:23 1 komentara 302 prikaza
Neno Belan
Foto: Snježana Herek
Pogledajte galeriju 1/2

Jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih hrvatskih kantautora Neno Belan, uz svoj sjajni prateći sastav Fiumens u kojemu nastupaju bubnjar Leo Rumora, basist Olja Dešić i klavijaturist Vedran Križan, oduševio je i rasplesao Bečane u kazalištu Akzent.

Ruke u zraku i pjevanje u ritmu trajalo je gotovo cijelu večer, a publika je uživala u bezvremenskoj glazbi koja je obilježila brojne generacije.

Mogli su se čuti brojni hitovi kao što su "Stojim na kantunu", "Ivona", "Ludo zaljubljen", "Ulicama grada", "Ponoćna zvona", "Dotakni me usnama", "Rijeka snova", "Dolazi ljubav", "Vino noći", "Djevojka s Juga".

Posjetitelji su uživali u svakoj minuti ne samo izuzetno dopadljivog nego i visokoprofesionalnog muziciranja. 

Matija Dedić i Šimun Matišić Čarobni spoj glasovira i vibrafona Virtuoznim nastupom jazz duo Matija Dedić i Šimun Matišić oduševio Bečane Hrvatski barokni ansambl Concerto – Concertino Sjajna promocija hrvatske glazbene baštine i umjetnika u Austriji

Vrhunski je otpjevao s publikom mnogobrojne hitove ljubavne tematike u sjajnoj atmosferi – bio je to izuzetno emotivan koncert. Tako je priredio pravi spektakl koji je trajao više od dva i pol sata. 

"Ovo je bio moj prvi koncert u Beču, i tim više me veseli sjajna komunikacija s publikom koja nas je izvrsno primila i uzvraćala pozitivnim emocijama. Posebno me oduševilo mnoštvo mladih", rekao je Belan.

Istaknuo je kako danas, uz sve društvene mreže, nije teško znati tekstove pjesama, no to je dobar znak i motivacija svakom glazbeniku za nastavak rada. 

Naglasio je kako je iza njega već 30 godina profesionalne karijere, a uskoro će i s Fiumensima slaviti dva desetljeća uspješne suradnje.

Koncert je održan u sklopu 12. Festivala hrvatske glazbe u Beču, čiji je organizator Koncertna direkcija Zagreb.

  • Avatar Ironman0105
    Ironman0105:

    Napokon. Prvi puta pisete o istinskom glazbeniku koji je odradio sjajan koncert u zemlji nase regije, a ne o "pevaljkama srpske novokomponovane narodne glazbe" koje nastupaju po svadbama i dernecima zemalja treceg svijeta jugoistocno od granica nase drzave i regije.