Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Veleposlanik Glunčić s dogradonačelnikom Beča o integraciji i hrvatskom jeziku

Isti izvor ističe kako su „u srdačnom razgovoru razmotrena, između ostalog, i neka pitanja integracije
08. lipnja 2021. u 16:23 0 komentara 45 prikaza
Foto: Veleposlanstvo RH u Beču

Hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić sastao  se je u Beču s dogradonačelnikom austrijskog glavnog grada i pročelnikom za integraciju i obrazovanje, liberalom „Neosa“  Christophom Wiedekehrom, izvijestilo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji.

PUT U AMERIKU Pastirski put fra Ilije Puljića: Skromni svećenik koji službu obavlja već 51 godinu

Isti izvor ističe kako su „u srdačnom razgovoru razmotrena, između ostalog, i neka pitanja integracije, obrazovanja u Austriji i važnosti poticanja nastave materinskoga jezika. U tom je kontekstu veleposlanik Glunčić upoznao pročelnika za obrazovanje Wiedekehra s problemima hrvatske zajednice vezano uz trenutnu obrazovnu politiku prema nastavi hrvatskoga jezika i kulture u Austriji“

U priopćenju stoji kako je veleposlanik Glunčić „kao znanstvenu podlogu za sve daljnje rasprave o samosvojnosti hrvatskoga jezika“ darovao 31-godišnjem pročelniku za obrazovanje Wiedekehru knjigu jednog do najvećih hrvatskih jezikoslovaca i slavista, akademika Radoslava Katičića na njemačkom jeziku „Konturen und Zusammenhalt der kroatischen Sprache“.

U svakom slučaju sjajan poklon iz kojeg se mnogo može saznati i naučiti o hrvatskom jeziku, ako se želi.

NA STUDIJU TURIZMA Bernays hrvatskim iseljenicima daje besplatnu školarinu za studij

Christoph Wiedekehr je inače zamjenik bečkog gradonačelnika, socijaldemokrate Michaela Ludwiga, s kojim se sjajno slaže i uspješno surađuju na brojnim, za dvomilijunsku austrijsku metropolu važnim projektima.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.