Dolazi u Hrvatsku

Veleposlanik Vučak uručio vjerodajnice Macronu

Filip Vučak i Emmanuel Macron
Foto: MVEP
27.12.2017.
u 13:31

Macron je potvrdio da će posjetiti Hrvatsku sljedećih mjeseci

Veleposlanik RH u Francuskoj Filip Vučak predao je 18. prosinca 2017. vjerodajnice predsjedniku Francuske Republike Emmanuelu Macronu u Elizejskoj palači gdje je upriličena svečana ceremonija.

U vrlo prijateljskom ozračju predsjednik Macron i veleposlanik Vučak razgovarali su o odnosima između Hrvatske i Francuske te o europskim temama, izvijestilo je Ministarstvo vanjski i europskih poslova.

Macron je potvrdio da će posjetiti Hrvatsku sljedećih mjeseci. Dobro je upoznat s gospodarskim trendovima te želi jačanje gospodarske, kulturne ali i obrambene vojne suradnje.

Bilo je riječi o što skorijem ulasku RH u Schengenski prostor te o hrvatskom nastojanju da ispuni uvjete za eurozonu. Macron je posebno istaknuo važnost proširenja EU na Zapadni Balkan u čemu RH može biti od velike pomoći, poglavito u vrijeme svoga predsjedanja EU, navodi MVEP.

Komentara 1

Avatar nula
nula
20:27 28.12.2017.

Bienvenu Monsieur le Président !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije