Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Novi hrvatski veleposlanici u Slovačkoj i Njemačkoj

Na ceremoniji održanoj jučer u Berlinu izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Grlić Radman predao je vjerodajnice njemačkom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru
17. listopada 2017. u 11:51 1 komentara 1624 prikaza
Aleksandar Heina i Andrej Kiska
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske

Veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici Aleksandar Heina predao je 11. listopada 2017. u Bratislavi vjerodajnice slovačkom predsjedniku Andreju Kiski.

Prijem u Beču Beč Veleposlanica Cvjetković: Austrija je odigrala ključnu ulogu za Hrvatsku

Svečana ceremonija počela je dočekom ispred predsjedničke palače Grasalkovič uz počasnu vojnu stražu. Uslijedio je prvi službeni razgovor veleposlanika s predsjednikom Kiskom. Impresivnu baroknu palaču, koja je danas sjedište slovačkih predsjednika, izgradio je hrvatski plemić grof Antun Grašalković (Grassalkovich) u doba Marije Terezije.

Na ceremoniji održanoj 16. listopada 2017. godine u Berlinu, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Grlić Radman predao je vjerodajnice njemačkom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru. Ceremonija je održana u predsjedničkoj palači Bellevue uz visoke vojne počasti. 

Predsjednik Steinmeier i veleposlanik Grlić Radman razgovarali su o različitim smjerovima odličnih njemačko-hrvatskih bilateralnih odnosa, o situaciji u Europskoj uniji i hrvatskom susjedstvu.

Mladen Andrlić Novi hrvatski veleposlanik u Mađarskoj Gordan Grlić Radman Na 88. plenarnom zasjedanju Veleposlanik Grlić Radman izabran za predsjednika Dunavske komisije Dan Udruge hrvatskih poduzetnika U Beču obilježen Dan Udruge hrvatskih poduzetnika Hrvatsko veleposlanstvo u Austriji želi povezati poduzetnike