Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Osječki bikeri toplog srca

Članovi kluba već sedmu godinu prikupljaju raznu literaturu koju su dosad darivali Vukovaru, a ovog puta odlučili su pomoći Hrvatima izvan domovine
16. veljače 2018. u 09:21 0 komentara 546 prikaza
Foto: Branka Pavić Blažetin
Pogledajte galeriju 1/5

Članovi 5. podružnice Moto kluba Veterani – Croatia u suradnji s Policijskom upravom osječko-baranjskom i tamošnjim Odjelom prevencije, za Valentinovo su donirali oko dvije tone knjiga hrvatskoj zajednici u Mađarskoj. Izdanja su prikupljena u Osijeku, a ima ih raznovrsnih, od enciklopedijskih do suvremenih.

Dražen Petrović Počast Dražen Petrović dobio spomen-ploču u Mađarskoj

Članovi spomenutog kluba već sedmu godinu prikupljaju raznu literaturu koju su dosad darivali Vukovaru, a ovog puta odlučili su pomoći Hrvatima izvan domovine. 

Dopredsjednik podružnice kluba Božidar Vrselja rekao je da motoristi time dokazuju kako nisu samo "divljaci na cesti".

"Ponosan sam na dragovoljni rad članova svoje udruge. Tako smo potaknuli sugrađane da darivanjem knjiga pomognu drugima, čime se razvija osjećaj suradnje i zajedništva", naglasio je Vrselja.

"Knjige su dovezli u Hrvatsku školu Miroslava Krleže, odakle će se dalje prevesti", otkrio je Ivan Gugan, član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i predsjednik Hrvatske državne samouprave.

U navedeni projekt uključili su se Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Osječko-baranjska županija, GISKO Osijek, MK Veterani Posavina i MK Veterani Hercegovina.

Knjige je predao predsjednik 5. podružnice Moto kluba Mirko Đurđević, a primio ih je Ivan Gugan, HDS-ov predsjednik. U Pečuh su ih dovezli Božidar Vrselja i Sonja Srša.

Barč Barč Održana sjednica za suradnju Koprivničko-križevačke županije s podravskim Hrvatima Hrvatski kalendar 2018. Pogan U Mađarskoj predstavljen 'Hrvatski kalendar 2018.' Mađarska miCROfon Glazbeno natjecanje Hrvata u Mađarskoj
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.