miCROfon

Glazbeno natjecanje Hrvata u Mađarskoj

Mađarska
Foto: Facebook
1/3
27.10.2017.
u 08:57

Posebnu nagradu stručnog žirija dobio je 20-godišnji Benjamin Erdélyi iz Novoga Sela za izvedbu skladbe "Pet do šest piva" (Mejaši). Dodijeljeno mu je i priznanje za najveseliju izvedbu

MiCROfon je natjecanje u pjevanju za hrvatsku mladež u Mađarskoj koje je 21. listopada ove godine održano u Petrovu Selu. 

Događaj je održan u Domu kulture, a sve one koji su nastupili pratio je miCROfon band. Nakon programa uslijedilo je slavlje sa sastavom What'sUpCi iz Koljnofa. Ove godine sudjelovalo je 12-ero izvođača. 

Stručni žiri u sastavu Štef Prosenjak, glazbeni pedagog i ravnatelj mađarske Glazbene škole iz Letinja, Zoltan Vizvari, član Orkestra Vizin, ravnatelj Kulturnog centra i odmarališta Hrvata u Mađarskoj te voditelj tamburaških orkestara Geza Völgyi, proglasio je pobjednicom studenticu Vivien Graf iz Mohača sa skladbom "Kako sam te voljela" (Magazin). Priznanje joj je uručio predsjednik HDS-a Ivan Gugan. 

Druga je bila 14-godišnja Karmela Pajrić iz Koljnofa sa skladbom "Kao da me nema tu" (Vanna). Priznanje joj je uručio Zoltan Vizvari. Gimnazijalka Veronika Kapuvari iz Sumartona sa skladbom "Moderna žena" (Jelena Rozga) osvojila je treće mjesto. Nagradu joj je predala Ana Škrapić Timar. 

Posebnu nagradu stručnog žirija dobio je 20-godišnji Benjamin Erdélyi iz Novoga Sela za izvedbu skladbe "Pet do šest piva" (Mejaši). Dodijeljeno mu je i priznanje za najveseliju izvedbu.

Još su nastupili student Blaž Bodiž iz Mlinaraca sa skladbom "Još fališ" (Vigor), gimnazijalka Anett Božanović iz Pogana s pjesmom "Dani i godine" (Nina Badrić), gimnazijalka Kira Hodovan iz Dušnoka otpjevala je "Tarapanu" (Severina), gimnazijalka Patricia Kelemen iz Petrovog Sela nastupila je sa skladbom "Sve što ti nisam znala dati" (Feminnem), gimnazijalka Zorica Miskei iz Dušnoka otpjevala je pjesmu "Brad Pitt" (Severina), gimnazijalka Kata Nagy iz Tukulje izvela je pjesmu "Anđeo Gabrijel" (Doris Dragović), učenica Laura Timar iz Petrovog Sela nastupila je sa skladbom "Jednu za ljubav" (Danijela Martinović), a gimnazijalac Oliver Varnai iz Martinaca pjesmu "Da mi život da" (Kumovi).

Publiku je nastupom oduševila pobjednica prošlogodišnjeg miCROfona Vivien Fülöp iz Unde te Tamburaški sastav "Žgano" iz Petrova Sela. 

Organizatori natjecanja bili su Hrvatska državna samouprava, Kulturno-prosvjetni centar, odmaralište Hrvata u Mađarskoj, Organizacijski odbor iz Petrova Sela, Mjesna samouprava Petrova Sela i Hrvatska samouprava Petrova Sela. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije