Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Glazbeno natjecanje Hrvata u Mađarskoj

Posebnu nagradu stručnog žirija dobio je 20-godišnji Benjamin Erdélyi iz Novoga Sela za izvedbu skladbe "Pet do šest piva" (Mejaši). Dodijeljeno mu je i priznanje za najveseliju izvedbu
27. listopada 2017. u 08:57 0 komentara 396 prikaza
Mađarska
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/3

MiCROfon je natjecanje u pjevanju za hrvatsku mladež u Mađarskoj koje je 21. listopada ove godine održano u Petrovu Selu. 

Croatiada Croatiada Susret dramskih, lutkarskih i literarnih družina u Mađarskoj

Događaj je održan u Domu kulture, a sve one koji su nastupili pratio je miCROfon band. Nakon programa uslijedilo je slavlje sa sastavom What'sUpCi iz Koljnofa. Ove godine sudjelovalo je 12-ero izvođača. 

Stručni žiri u sastavu Štef Prosenjak, glazbeni pedagog i ravnatelj mađarske Glazbene škole iz Letinja, Zoltan Vizvari, član Orkestra Vizin, ravnatelj Kulturnog centra i odmarališta Hrvata u Mađarskoj te voditelj tamburaških orkestara Geza Völgyi, proglasio je pobjednicom studenticu Vivien Graf iz Mohača sa skladbom "Kako sam te voljela" (Magazin). Priznanje joj je uručio predsjednik HDS-a Ivan Gugan. 

Druga je bila 14-godišnja Karmela Pajrić iz Koljnofa sa skladbom "Kao da me nema tu" (Vanna). Priznanje joj je uručio Zoltan Vizvari. Gimnazijalka Veronika Kapuvari iz Sumartona sa skladbom "Moderna žena" (Jelena Rozga) osvojila je treće mjesto. Nagradu joj je predala Ana Škrapić Timar. 

Posebnu nagradu stručnog žirija dobio je 20-godišnji Benjamin Erdélyi iz Novoga Sela za izvedbu skladbe "Pet do šest piva" (Mejaši). Dodijeljeno mu je i priznanje za najveseliju izvedbu.

Još su nastupili student Blaž Bodiž iz Mlinaraca sa skladbom "Još fališ" (Vigor), gimnazijalka Anett Božanović iz Pogana s pjesmom "Dani i godine" (Nina Badrić), gimnazijalka Kira Hodovan iz Dušnoka otpjevala je "Tarapanu" (Severina), gimnazijalka Patricia Kelemen iz Petrovog Sela nastupila je sa skladbom "Sve što ti nisam znala dati" (Feminnem), gimnazijalka Zorica Miskei iz Dušnoka otpjevala je pjesmu "Brad Pitt" (Severina), gimnazijalka Kata Nagy iz Tukulje izvela je pjesmu "Anđeo Gabrijel" (Doris Dragović), učenica Laura Timar iz Petrovog Sela nastupila je sa skladbom "Jednu za ljubav" (Danijela Martinović), a gimnazijalac Oliver Varnai iz Martinaca pjesmu "Da mi život da" (Kumovi).

Publiku je nastupom oduševila pobjednica prošlogodišnjeg miCROfona Vivien Fülöp iz Unde te Tamburaški sastav "Žgano" iz Petrova Sela. 

Organizatori natjecanja bili su Hrvatska državna samouprava, Kulturno-prosvjetni centar, odmaralište Hrvata u Mađarskoj, Organizacijski odbor iz Petrova Sela, Mjesna samouprava Petrova Sela i Hrvatska samouprava Petrova Sela. 

Mladen Andrlić Novi hrvatski veleposlanik u Mađarskoj Dvadeset godina festivala Dvadeset godina festivala Više od 400 folkloraša izišlo na pečuške ulice Santovo Mađarska Vjerski susret i hodočašće bačkih Hrvata na santovačkoj Vodici
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.