Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ured za Hrvate izvan Hrvatske zaprimio 1.608 prijava za stipendije

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pisani prigovor zaključno s 9. travnja 2021. godine
08. travnja 2021. u 15:58 0 komentara 42 prikaza
Foto: Pixabay

Temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2020./2021., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija, od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

HRVATSKI MREŽNI RJEČNIK Održano predavanje o mrežnim rječnicima s posebnim naglaskom na 'Mrežnik'

Na Javni natječaj, koji je bio raspisan od 21. prosinca 2020. do 20. siječnja 2021. godine, zaprimljeno je 1608 prijava, od kojih je 1205 zadovoljilo formalne uvjete.

Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang liste kao i drugi kandidati, dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora i odustajanje pojedinih dobitnika stipendije može dovesti do pomicanja rang mjesta studenata.Konačna rang lista i konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju, bit će obaviješteni o datumu i načinu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Iz Središnjeg državnog ureda mole studente, koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču od prava na stipendiju u korist druge stipendije, da ih o tome odmah obavijeste putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

veleposlanik RH u Austriji D. Glunčić ČESTITKA Veleposlanik Glunčić čestitao Uskrs Hrvatima u Austriji i njihovim austrijskim prijateljima

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pisani prigovor zaključno s 9. travnja 2021. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.