Kultura, znanost i poslovanje

Udruga Obnova poziva hrvatsku dijasporu na suradnju. Evo kako se možete povezati

obnova.com.hr
21.02.2019.
u 09:42

Komunikacija bi trebala početi informiranjem i konkretiziranjem oblika suradnje, nakon čega slijedi organizacija boravka u Republici Hrvatskoj uz posjet i informiranje o kulturnim znamenitostima, društvu i državnim institucijama te pravno savjetovanje

Društvu Republike Hrvatske ugrožen je opstanak. Uz aktualnu demografsku krizu Europe, naša država dodatno je opterećena posljedicama Domovinskog rata i nedostatkom vizije te vapi za svježim idejama. Mladi iz Udruge Obnova najpoželjnije rješenje takve demografske i kulturološke krize vide upravo u vama i u suradnji s iseljeništvom te vas pozivaju na sudjelovanje u projektu "Povežimo se u obrani domovine".

Projekt predviđa suradnju na nekoliko područja – u kulturi, znanosti i poslovanju. Moguća je organizacija događaja kao i pisanje kulturnih i znanstvenih radova za časopis Obnova (nalazi se u bazi Sveučilišnog računskog centra Hrčak) ili na engleskom jeziku za englesko izdanje – Renewal, pa i za blog (na internetskim stranicama udruge).

Mogućnost poslovne suradnje sastoji se od razmjene iskustava i ostvarivanja zajedničkih poslovnih projekata. Bez obzira na područje i oblik suradnje, cilj projekta jest upoznavanje i povezivanje s vama iz iseljeništva i stvaranje uvjeta za nastavak poslovanja, obrazovanja i života u Hrvatskoj.

Komunikacija bi trebala početi informiranjem i konkretiziranjem oblika suradnje, nakon čega slijedi organizacija boravka u Republici Hrvatskoj uz posjet i informiranje o kulturnim znamenitostima, društvu i državnim institucijama te pravno savjetovanje vezano za stjecanje državljanstva i dozvole za dulji boravak u Lijepoj Našoj.

Budući da se obnovaši vode volonterstvom, početak projekta potpuno je besplatan i ne iziskuje ništa osim vaše znatiželje. Kako bismo upotpunili sliku o suradnji, donosimo i nekoliko riječi o nositelju projekta. 

Udruga Obnova udruga je građana koja okuplja mlade intelektualce i umjetnike željne kulturne, etičke i političke obnove hrvatskog društva, s ciljem zaštite i razvijanja hrvatskog nacionalnog identiteta, obrazovanja, povezivanja s istomišljenicima i promicanja hrvatske kulturne baštine u Hrvatskoj i inozemstvu. Osnovana je 2012. godine, bavi se izdavanjem knjiga i brošura te organizacijom tribina i predavanja o ključnim društvenim temama, kao i izdavanjem časopisa Obnova, što je do danas, nakon deset brojeva, glavna djelatnost udruge. 

Sadržaju spomenutih događaja možete pristupiti na našem YouTube kanaluNa ovim internetskim stranicama možete doznati sve o načinu komuniciranja, dobiti više informacija o udruzi i naći dosadašnje brojeve časopisa (s glavnom temom Hrvati izvan Republike Hrvatske).

Javite se obnovašima ako ste zainteresirani za bilo koji oblik spomenute suradnje. Vaša razmišljanja su važna, a komunikacija s iseljeništvom presudna je za rješavanje problema društva Republike Hrvatske, što ovaj projekt efikasno omogućuje. Mladi obnovaši nesebično nude svoje vrijeme za spas domovine.


Udruga Obnova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije