Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U Subotici otvorena izložba Prostori memorije

Izložbu, koja će biti otvorena do kraja listopada, otvorio je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Republike Srbije naglasivši koliko našim ljudima u Vojvodini znače takvi projekti i povezivanje sa stanovništvom njihove matične domovine Hrvatske
04. rujna 2018. u 09:32 0 komentara 48 prikaza
Foto: Matica

U sklopu projekta "Umjetnost bez granica" u Subotici je 1. rujna svečano otvorena izložba "Prostori memorije", čiji su autori akademski umjetnici, profesori likovne kulture u osnovnim školama Zagrebačke županije i to Robert Samardžić iz Osnovne škola Stjepana Radića, Izabela Hren iz Osnovne škole Milke Trnine te Martin Gracin iz Osnovne škole Ivana Benkovića.

Andrej Plenković Programi i projekti Plenković na sastanku s predstavnicima hrvatske manjine u Republici Srbiji

Izložbu, koja će biti otvorena do kraja listopada, otvorio je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Republike Srbije, naglasivši koliko našim ljudima u Vojvodini znače takvi projekti i povezivanje sa stanovništvom njihove matične domovine Hrvatske. 

Povelja Povelja o prijateljstvu i suradnji Hrvati iz Mađarske, Slovenije i Srbije u zajedničkom projektu

Uime Zagrebačke županije na otvorenju izložbe bila je Jadranka Dujić Frlan, v. d. pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, istaknuvši kako je "umjetnost dio ljudskog života, a istodobno i osobna iskaznica jednog naroda".

Tomislav Žigmanov Jedini Hrvat u Skupštini Srbije U Srbiji gore od Hrvata kotiraju samo Albanci

Projekt "Umjetnost bez granica" zajednički su realizirali Zagrebačka županija, Osnovna škola Stjepan Radić iz Božjakovine, Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice i galerija dr. Vinko Perčić u Subotici, a osim izložbe održano je i niz kreativnih i edukativnih radionica za učenike subotičkih osnovnih škola u prostorima Bunjevačkog kola u Subotici te u osnovnim školama u Đurđinu i Tavankutu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.