Sedmo izdanje

U Santiagu održan Copa Croacia

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čile
28.03.2019.
u 20:26

Na turniru je sudjelovalo oko 80 ljubitelja golfa, dok se na ručku okupilo stotinjak članova hrvatskih klubova iz Santiaga, čileanskih poduzetnika, među kojima i Maximiliano Luksic Lederer

Veleposlanica Mira Martinec otvorila je 7. izdanje golfskog turnira Copa Croacia u Santiagu. Događaj je to koji se od 2011. tradicionalno održava u klubu La Dehesa, a organiziraju ga Udruženje profesionalaca hrvatskog porijekla CPEAC i veleposlanstvo Republike Hrvatske u Čileu. 

Na turniru je sudjelovalo oko 80 ljubitelja golfa, dok se na ručku okupilo stotinjak članova hrvatskih klubova iz Santiaga, čileanskih poduzetnika, među kojima i Maximiliano Luksic Lederer, uglednika iz javnog i političkog života Čilea te stranih diplomata akreditiranih u Santiagu, javlja veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Čile.

Od diplomatskih predstavnika država članica Europske unije sudjelovali su veleposlanici Austrije, Francuske, Rumunjske, Portugala, Mađarske i veleposlanica delegacije Europske unije u Čileu te šef austrijskog trgovinskog ureda Advantage Austria i savjetnik u veleposlanstvu Češke, dok su iz ostalih država prisutni bili veleposlanici Izraela, Turske, Vijetnama i Indonezije. Tijekom ručka, na kojem su poslužena tradicionalna hrvatska jela, veleposlanstvo je organiziralo promidžbu Lijepe Naše kroz projekciju videopriloga Hrvatske turističke zajednice.

Veleposlanica Martine istaknula je da golfski turnir Copa Croacia služi poduzetnicima, profesionalcima svih zanimanja, čileanskim i stranim diplomatima, političarima i umjetnicima da se bolje upoznaju te tako ostvare poslovne kontakte, osobito s Hrvatskom. 

U tom je kontekstu najavila da će hrvatsko predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovici 2020. biti prilika za još snažniju promidžbu Hrvatske u Čileu i svijetu.

Predsjednik CPEAC-a Patricio Rodríguez Glasinovic dao je kratak povijesni pregled golfskog turnira i istaknuo da je Copa Croacia važna prigoda za jačanje veza s prijateljima Hrvatske i stranim diplomatima akreditiranima u Čileu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije