Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U kolikoj je mjeri manjinski identitet opterećenje za mladu osobu?

U petak u prostorima društvenog doma "Stjepan Marković" u Donjoj Lastvi (Tivat) bit će otvorena izložba dječjih radova na temu hrvatskog identiteta i hrvatske baštine – IGRAČKA U SRCU
22. rujna 2019. u 23:23 0 komentara 28 prikaza
Jarun
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Od 27. do 29. rujna 2019. u Tivtu (Donja Lastva) u Boki kotorskoj, održat će se treći Forum mladih pripadnika hrvatskih manjina. 

Petar Tyran Tiskovine hrvatskih zajednica Tyran: Narod na manjinske zajednice gleda kao na zastarjele ostatke prošlosti

Tema je vezana za identitet pripadnika hrvatskih manjinskih skupina. Raspravljat će se o tome u kolikoj je mjeri manjinski identitet opterećenje za mladu osobu, koliko je i je li različit od identiteta Hrvata u samoj matičnoj zemlji, moraju li se različiti identiteti međusobno isključivati, kakav je odnos vjere i identiteta te odnos manjinskog i regionalnog, subetničkog identiteta...

Forum organiziraju Hrvatska matica iseljenika i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, a prati ga i zanimljiva Multimedijalna izložbe likovnih, fotografskih, video i literarnih pobjedničkih radova djece i mladih iz hrvatskih zajednica u svijetu te radova škola iz Hrvatske - IGRAČKA U SRCU.

U petak u prostorima društvenog doma "Stjepan Marković" u Donjoj Lastvi (Tivat) bit će otvorena izložba dječjih radova na temu hrvatskog identiteta i hrvatske baštine – IGRAČKA U SRCU. Za učenike hrvatske nastave u Crnoj Gori bit će organizirana
radionica izrade igračke s motivima hrvatske tradicijske baštine. Izložba će se moći razgledati i u subotu, tijekom Foruma mladih pripadnika hrvatskih manjina te obilježavanja 15 godina Hrvatske nastave u Crnoj Gori.

Zastava Rezultati natječaja Odobrena sredstva za programe i projekte hrvatske nacionalne manjine

Subota je predviđena kao radni dan Foruma. Istog dana navečer svečano će se obilježiti 15 godina hrvatske nastave u Crnoj Gori.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.