Potrebe misije

U Dublinu će uskoro biti osnovano posebno vijeće

Tomislav Markić
IKA
26.04.2018.
u 09:34

Misijsko pastoralno vijeće doskora se planira osnovati kao oblik savjetodavnog vijeća koje osluškuje i prepoznaje potrebe misije te planira njezin život i djelovanje

Ravnatelj Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu vlč. dr. Tomislav Markić boravio je od 21. do 24. travnja 2018. u posjetu hrvatskim iseljenicima u Irskoj. 

U subotu se vlč. Markić susreo s najbližim suradnicima Hrvatske katoličke misije Dublin te vlč. Josipom Levakovićem, voditeljem misije. Tom prilikom govorio je o važnosti, značenju i ulozi misijskog pastoralnog vijeća koje se doskora planira i osnovati – kao oblik savjetodavnog vijeća koje osluškuje i prepoznaje potrebe misije te planira njezin život i djelovanje.

U nedjelju je vlč. Markić predslavio euharistiju, a misi se pridružio i vlč. Marijan Vukov, župni vikar u župi Beaumont. Prenoseći pozdrave prvoga misionara – fra Ljubomira Šimunovića, voditelja Hrvatske katoličke misije London, u propovijedi je govorio o važnosti vodstva u temelju kojega je ljubav i služenje. Pozvao je sve prisutne, kako izvještavaju iz HKM-a Dublin, na izgradnju uzajamnoga povjerenja kao važne stvarnosti u pravilnoj izgradnji, rastu i vodstvu zajednice. Naglasio je i važnost molitve za postojeća i nova svećenička i redovnička zvanja.

Komentara 2

KR
krakatau
14:17 26.04.2018.

A Bog te jeba... Pa zbog vas smo i pobjegli..

PR
prokurator
00:01 07.05.2018.

mislim da našim ljudima tamo nešto drugo, recimo odmora od rada, veze sa obiteljima doma i slično. budite fer pa mjesec-dva kasnije javite kakva će biti posjećenost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije