Matica hrvatska za Ruhrsko područje

U Bochumu obilježena 28. obljetnica međunarodnog priznanja RH

Matica hrvatska za Ruhrsko područje obilježila je u Bochumu 28. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
Foto: Privatna arhiva
1/3
10.02.2020.
u 12:48

Nujić je predstavio spisateljicu i urednicu Fenixa Marijanu Dokozu koja je govorila o svojem romanu “Grijesi”, čija je radnja temeljna na istinitoj priči o ženi koja želi pobjeći od teške prošlosti i svih tajni te započeti novi život, a koja danas živi u Njemačkoj

Bogatim kulturno-glazbenim programom Matica hrvatska za Ruhrsko područje obilježila je u Bochumu 28. obljetnicu međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. Predsjednik Matice Mijo Nujić istaknuo je zadovoljstvo velikim odazivom Hrvata iz Bochuma, Essena, Hagena, Mülheima an der Ruhr i ostalih gradova Ruhrskoga područja.

Uime Generalnog konzulata RH u Düsseldorfu bila je konzulica Klaudija Aljinović, a ispred Hrvatske katoličke misije Bochum i Gelsenkirchen vlč. Vinko Delinac. Nujić je predstavio spisateljicu i urednicu Fenixa Marijanu Dokozu, koja je govorila o svojemu romanu “Grijesi”, čija je radnja temeljna na istinitoj priči o ženi koja želi pobjeći od teške prošlosti i svih tajni te započeti novi život, a koja danas živi u Njemačkoj. Publiku se dojmilo kad je autorica kazala kako se godinu dana susretala s glavnom aktericom romana i s njom prolazila kroz njezinu prošlost i životnu priču.

– Često sam se nakon tih susreta znala osjećati tužno jer toliko je boli u njezinu životu. Kad je roman bio gotov, osjetila sam olakšanje i radost jer činilo mi se kao da je završio jedan dio života, toliko težak da je priču o njemu bilo mučno i slušati, kamoli to proživljavati – rekla je Marijana Dokoza. 

Ulomke iz romana čitala je urednica Vjerskog programa Hrvatskoga katoličkog radija i voditeljica Laudato televizije Tanja Popec Maleš.

Zbor Matice hrvatske za Ruhrsko područje, sastavljen od članova iz različitih gradova Ruhrskoga područja, od Bochuma, Dortmunda do Schwertea i Hagena, otpjevao je nekoliko hrvatskih pjesama pod vodstvom profesora Krešimira Veselića, počasnog predsjednika Matice hrvatske za Ruhrsko područje. U glazbenom djelu programa nastupila je grupa “Bisernica” iz Wuppertala. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije