18. VELJAČE

U Beču sve spremno za 30. jubilarni Hrvatski bal: Gosti 'Gazde' i Klapa HRM 'Sveti Juraj'

AHZ, Beč
AHZ, Beč
12.02.2023.
u 13:30

Predsjednica za kulturu Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport (AHZ) u Beču Jadranka Vincek nam je otkrila kako će jubilarni bal svečano otvoriti plesači poznate bečke plesne škole “Rueff” prigodnim plesnim programom.

Sve je spremno za 30. jubilarni Hrvatski bal. Dođite, da zajedno proslavimo ovaj značajan jubilej za našu Zajednicu”, rekla je za Večernji list predsjednica za kulturu Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport (AHZ) u Beču Jadranka Vincek, pozvavši sve bečke i ostale austrijske Hrvate da dođu na Bal.

Kako je Vincek istaknula, bal će se održati u subotu 18. veljače u bečkom hotelu “Arcotel Wimberger” (Neubaugürtel 34-36, 1070 Wien), s početkom u 20 sati, a početak ulaska gostiju u dvoranu predviđen je za 19 sati.

Foto: AHZ, Beč

Očekujemo oko 300 gostiju, među kojima će biti i priličan broj visokih gostiju i uzvanika iz Hrvatske i Austrije”, istaknula je predsjednica za kulturu AHZ-a. Napomenula je kako će kroz balski program voditi poznati televizijski voditelj iz Zagreba Branko Uvodić i predstavnica austrijskih Hrvata u Savjetu Vlade RH za Hrvate izvan Republike Hrvatske, bivša hrvatsko-austrijska plivačica i Olimpijka Mirna Jukić. Dakle, impozantan voditeljski par.

Vincek nam je otkrila kako će jubilarni bal svečano otvoriti plesači poznate bečke plesne škole “Rueff” prigodnim plesnim programom. Ono na što je posebno ukazala su glazbeni gosti: popularni tamburaški sastav “Gazde”, koji je već više od 30 godina uspješan na hrvatskoj estradi i sjajna Klapa Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” iz Splita. Dakle, mnogo razloga da požurite i kupite ulaznicu za jubilarnu balsku zabavu u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, na čijem je čelu predsjednik Zlatko Šljivić Gale.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije