uz Zečića, Banane i Duo Domižana

U Beču tisuću Hrvata na 'Biloj noći' do jutra slavilo 49. godina NK Hajduk

Hajduk
Foto: NK Hajduk, Beč
1/6
31.01.2023.
u 19:46

U ime Hrvatske katoličke misije u Beču Hajdukovcima su došle čestitati i s njima se proveseliti i časne sestre Nikolina Pejić i Ivana Džambas. Bili su tu i brojni hrvatski poduzetnici koji žive i rade u Austriji, kao i sportaši i kulturnjaci te drugi uspješni Hrvati.

U restoranu Casablanca u Beču, prošli je vikend održana impresivna hajdučka fešta. U nazočnosti 1.000 Hrvata i njihovih austrijskih prijatelja NK Hajduk iz Beča, jedna od najstarijih hrvatskih udruga u austrijskom glavnom gradu, veličanstveno je proslavio 49. godina svog postojanja i djelovanja, na svojoj već tradicionalnoj “Biloj noći”. Dakle, gotovo pola stoljeća prisutnosti Hajdukovaca na austrijskoj sportsko-kulturnoj sceni. Organizator slavljeničke fešte je bio NK Hajduk, na čelu s agilnom predsjednicom Jadrankom Vincek, koja je na čelnoj poziciji kluba već 11 godina.

Vincek je u ime bečkih Hajdukovaca uvodno zaželjela dobrodošlicu svim gostima i uzvanicima, među kojima je bio i hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić. Veleposlanik Glunčić također se je prigodnim riječima obratio nazočnim Hrvatima, koji su još jednom velikim odazivom pokazali da imaju veliko sportsko srce i da ih s bečkim Hajdukovcima veže duboko prijateljstvo. Među brojnim uzvanicima bili su i gosti iz Hrvatske. Među njima i predstavnici Splitsko-dalmatinske udruge spinalno ozlijeđenih “SDUSO” iz Splita i njihov predsjednik Niko Čale koji, iako je u invalidskim kolicima, nije htio propusti bečku feštu, te predsjednik Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkač” Ivan Soldo itd. Na Hajdukovoj “Biloj noći” bili su također i predstavnici brojnih hrvatskih udruga u Beču, Austriji i šire.

U ime Hrvatske katoličke misije u Beču Hajdukovcima su došle čestitati i s njima se proveseliti i časne sestre Nikolina Pejić i Ivana Džambas. Bili su tu i brojni hrvatski poduzetnici koji žive i rade u Austriji, kao i sportaši i kulturnjaci te drugi uspješni Hrvati. Za izvrsnu atmosferu pobrinuli su se Dražen Zečić, grupa Banana i Duo Domižana, koji su svojim glazbenim hitovima “zapalili” plesni podij i držali ga užarenim za na stotine razdraganih i sjajnih plesača, do ranih jutarnjih sati. “Održana je i tradicionalna tombola, na kojoj su se mogle osvojiti vrijedne nagrade. Mnogi su okušali svoju sreću i bili nagrađeni”, rekla je predsjednica bečkog Hajduka Jadranka Vincek. “Ovo zajedništvo, ovo oduševljenje i prijateljstvo, to je Hajduk. Za Hajduk se ne navija, Hajduk se jednostavno voli, što pokazuje i ova fešta”, istaknula je Vincek. Predsjednika NK Hajduk, Beč je za Večernji list ponosno rekla da Hajduk igra u Bečkoj “Kaiser” (“Carskoj”) nogometnoj ligi i da je na prvom mjestu.

Jednako ponosan je i dopredsjednik Hajduka Ivica Parlov i svi ostali članovi NK Hajduk, koji je osnovan daleke 1974. godine u Beču. Klub je osvojio brojne vrijedne sportske pokale, trofeje i priznanja. Bečki Hajdukovci bili su i prvaci Europe na nogometnom prvenstvu u Zürichu. I unatoč toga što je potom ukinuta Hrvatska nogometna liga, Hajdukovci se nisu predali nego su nastavili igrati u Bečkoj FFBÖ nogometnoj ligi, nižući uspjeh za uspjehom i mijenjajući rangove. I sada su uvjerljivo prvi u “Carskoj” A ligi. Ono što se na kraju svakako mora posebno naglasiti je da bečki Hajdukovci već gotovo 50 godina odnosno pola stoljeća, promoviraju svoju domovinu ne samo u Austriji nego i izvan nje, i to ne samo na sportskom nego i na humanitarnom planu, pomažući našim ljudima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, kada im je bilo, i kada im je najteže. Stoga nije čudno da se je toliko mnoštvo ljudi, među kojima je bio i veliki broj Austrijanaca, novih Hajdukovih prijatelja, okupilo prošlog vikenda na “Biloj noći” u Beču. I bili oduševljeni!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije