Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Tri hrvatske škole iz Chicaga povezane s domovinama

Uz dostojanstveno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu grada Vukovara, učenici su obradili temu hrvatskog zajedništva u sportu
19. studenoga 2018. u 09:52 1 komentara 210 prikaza
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske

U prošlu subotu održana je još jedna videokonferencija prve mreže projekta Korijeni, u kojoj su sudjelovali učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Prve osnovne škola ''Široki Brijeg'' te sve tri hrvatske škole iz Chicaga: Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru, Hrvatska škola kardinal Stepinac i Hrvatska škola Presveto Srce Isusovo.

Projekt Korijeni Na zanimljiv način povezani mladi Hrvati iz Borova naselja, Širokog Brijega i Dublina

Sudionike ove videokonferencije pozdravio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske: "Uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije koji je ujedinio globalnu hrvatsku obitelj, ali i 70. obljetnica postojanja NK Široki Brijeg, kroz dvojezičnu naraciju i navijačke pjesme pjevane diljem svijeta tijekom bodrenja vatrenih, dokazuju važnost sporta u postizanju hrvatskog zajedništva, neovisno o generacijskim, jezičnim i prostornim udaljenostima, a upravo to zajedništvo temelj je svake hrvatske pobjede, a naročito pobjede u Domovinskom ratu". 

Korijeni Što spaja Vukovar, Široki Brijeg i Chicago?

Uz dostojanstveno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu grada Vukovara, učenici su obradili temu hrvatskog zajedništva u sportu.

Pogledaj sve komentare
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.