Sine moj

Tarik Filipović odlazi u Beč

Tarik Filipović
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/9
05.05.2017.
u 09:15

U najavi projekta naglašeno je da glumac u monodrami otkriva ne samo ono što je Ćiro predstavljao za njega dok je odrastao nego i za cjelokupan nogometni svijet

Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba i poznati hrvatski glumac Tarik Filipović predstavit će sutra u 19.30 sati, u bečkom Radničkom sveučilištu (Längenfeldgasse 13-15), maestralnu monodramu "Ćiro".

Tarik Filipović namjerava publici otkriti svoj doživljaj jedinstvene nogometne ikone Miroslava Ćire Blaževića, uz čije se ime veže mnoštvo asocijacija i anegdota. 

U najavi projekta naglašeno je da glumac u monodrami otkriva ne samo ono što je Ćiro predstavljao za njega dok je odrastao nego i za cjelokupan nogometni svijet.

Foto: Reuters/Ilustracija

Ističe se kako je zaista riječ o "osebujnom i neponovljivom nogometnom treneru svih trenera", kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., čije rečenice citiraju i danas, a njegovo slavno – sine moj – dalo mu je neizbrisiv osobni pečat.

Blaško Papić, predsjednik Kulturnog i sportskog društva "Zagreb" u Beču, koji je organizator gostovanja zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, izjavio je da bi na predstavu trebao stići i legendarni trener.

Napomenuo je kako se monodrama "Ćiro" prikazuje u sklopu službenog programa Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017., projekta austrijskog Ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove, i uz suradnju hrvatskog Ministarstva europskih i vanjskih poslova te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.

Predstavu potpisuju Antonio Gabelić i Tarik Filipović.

Tarik Filipović u ulozi Miroslava Ćire Blaževića na BOK festu u Bjelovaru (30. travnja 2017.)

Komentara 1

PU
purgerplavi
10:18 05.05.2017.

....jel odlazi za stalno,dosta nas je maltretiral,blago rečeno....??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije