Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Tarik Filipović odlazi u Beč

U najavi projekta naglašeno je da glumac u monodrami otkriva ne samo ono što je Ćiro predstavljao za njega dok je odrastao nego i za cjelokupan nogometni svijet
05. svibnja 2017. u 09:15 1 komentara 8865 prikaza
Tarik Filipović
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba i poznati hrvatski glumac Tarik Filipović predstavit će sutra u 19.30 sati, u bečkom Radničkom sveučilištu (Längenfeldgasse 13-15), maestralnu monodramu "Ćiro".

Krešimir Sučević Međeral Krešimir Sučević Međeral Lovac iz Potjere jedan od autora novog mađarsko-hrvatskog rječnika

Tarik Filipović namjerava publici otkriti svoj doživljaj jedinstvene nogometne ikone Miroslava Ćire Blaževića, uz čije se ime veže mnoštvo asocijacija i anegdota. 

U najavi projekta naglašeno je da glumac u monodrami otkriva ne samo ono što je Ćiro predstavljao za njega dok je odrastao nego i za cjelokupan nogometni svijet.

Tarik Filipović i Miroslav Ćiro Blažević | Autor : Reuters/Ilustracija Foto: Reuters/Ilustracija

Ističe se kako je zaista riječ o "osebujnom i neponovljivom nogometnom treneru svih trenera", kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998., čije rečenice citiraju i danas, a njegovo slavno – sine moj – dalo mu je neizbrisiv osobni pečat.

Blaško Papić, predsjednik Kulturnog i sportskog društva "Zagreb" u Beču, koji je organizator gostovanja zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, izjavio je da bi na predstavu trebao stići i legendarni trener.

Napomenuo je kako se monodrama "Ćiro" prikazuje u sklopu službenog programa Godine kulture Austrija – Hrvatska 2017., projekta austrijskog Ministarstva za Europu, integraciju i vanjske poslove, i uz suradnju hrvatskog Ministarstva europskih i vanjskih poslova te Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji.

Predstavu potpisuju Antonio Gabelić i Tarik Filipović.

Tarik Filipović u ulozi Miroslava Ćire Blaževića na BOK festu u Bjelovaru (30. travnja 2017.)

Marica Marica u Mađarskoj Predstava koja je izazvala simpatije ostarjele hrvatske publike Mijo Bijuklić Svestrani Slavonac Hrvat u Beču na dosad neviđeni način spojio poeziju i kulinarstvo Dan kravate Canberra Australski Hrvati izveli predstavu o povijesti kravate i prikupili 11 tisuća dolara za Vukovar
  • purgerplavi:

    ....jel odlazi za stalno,dosta nas je maltretiral,blago rečeno....??