Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Svetkovina sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu

Majčin dan obilježen je i u susjednoj Hrvatskoj katoličkoj zajednici bl. Jakova Zadranina u Göppingenu, za koju također duhovno skrbi fra Ivica Jurišić
15. svibnja 2018. u 09:15 0 komentara 549 prikaza
Foto: IKA

Hrvatska katolička zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu proslavila je u nedjelju 13. svibnja 2018. svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika i Majčin dan. Misu u crkvi St. Maria predvodio je župnik fra Ivica Jurišić. 

Nekoliko tisuća vjernika Hodočašće Hrvata iz zapadne Europe u Lurd

U prigodi blagdana Zajednice vjernike je o. Jurišić posebno potaknuo na zajedništvo. 

"Ono nam je potrebno posebno sada kada je zajednica gotovo dvostruko narasla od 2015. godine. Pristigli smo iz različitih krajeva domovine, ali opet smo isti ujedinjeni oko Isusa", rekao je, potaknuvši vjernike i na ljubav prema domovini te im kao primjer naveo upravo njihova nebeskog zaštitnika sv. Leopolda.

Po završetku mise djeca Hrvatske dopunske škole iz Geislingena, Göppingena i Eislingena sa svojom učiteljicom Kristinom Petrović pripremila su prigodne recitacije u povodu Majčina dana. 

Majčin dan obilježen je i u susjednoj Hrvatskoj katoličkoj zajednici bl. Jakova Zadranina u Göppingenu, za koju također duhovno skrbi fra Ivica Jurišić. Nakon mise u crkvi Krista Kralja slavlje Majčina dana uz recitacije nastavilo se u župnoj dvorani. Na proslavi se vjernicima pridružio rukometni reprezentativac Krešimir Kozina koji trenutačno igra u Göppingenu. Obraćajući se posebno djeci i mladima govorio im je o važnosti sporta, ali i o važnosti obitelji u životu. 

Magdalena Peranović Magdalena Peranović Prvi put dužnost vrhovne poglavarice preuzela časna sestra iz Hrvatske Stuttgart Bogu i rodu vjerni Šezdeseta obljetnica HKM-a Stuttgart Nürnberg Susret ministranata iz hrvatskih katoličkih župa i misija
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.