Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Obilježena svečanost dodjele diploma polaznicima čileanske diplomatske akademije

Svečanosti je prisustvovala i veleposlanica RH u Čileu Nives Malenica.
13. prosinca 2017. u 17:28 0 komentara 426 prikaza
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
Pogledajte galeriju 1/2

Svečanost dodjele diploma polaznicima čileanske Diplomatske akademije „Andres Bello“ održana je 7. prosinca 2017. u predsjedničkoj palači La Moneda u Santiagu.

Rajmund Kupareo Čile U Santiagu postavljena spomen-bista Rajmundu Kupareu

Svečanosti je prisustvovala i veleposlanica RH u Čileu Nives Malenica.

Svečanost je organizirana za 15 čileanskih i 23 strana polaznika diplomatskog tečaja. Hrvatska je ove godine prvi put imala polaznika, gospodina Igora Bakovića, savjetnika za kulturu i znanost u uredu gradonačelnika Splita. 

Predsjednica Čilea Michelle Bachelet uručila je diplome ovogodišnjim polaznicima, naglasivši pri tome ulogu Čilea na međunarodnom planu, odgovornosti i izazove s kojima se danas susreće, kao i važnost snaženja demokracije, promicanja obrazovanja, poticanja gospodarskog rasta i većih prava žena.

Ove godine Akademija slavi 63 godine djelovanja i 40 godina otkako prima strane polaznike.

Antofagasta Politika useljavanja Doznajte zašto su Hrvati odlazili u Čile Dragica Vukelić Sokolovi u mojoj duši Hrvatica iz Čilea napisala knjigu o životu svog oca: Bio je to najstrašniji rastanak Carlos Rojas Churkovic Carlos Rojas Churkovic Evo zašto je kriminalistički inspektor iz Čilea odlučio posjetiti Hrvatsku
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.