Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Susret pjesnika Hrvatske izvandomovinske lirike ove godine u Makarskoj

Iza svakog susreta na kojem se obogate prijateljstva i izrode nova djela širi se zanimanje za posjetom i upoznavanjem novih područja
26. lipnja 2019. u 12:48 0 komentara 53 prikaza
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL

Nakon susreta pjesnika Hrvatske izvandomovinske lirike koji su organizirani u New Yorku, San Pedru, Las Vegasu, Vancouveru, Clevelandu, Torontu i drugim odredištima, pa do posljednjih koji su održani u Zadru, Zagrebu, Solinu, Vukovaru, Mostaru, 12. susret održat će se u Makarskoj, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Ljerka Toth Naumova, Diana Mašala Perković i Božidar Brezinščak Bagola Ljerka Toth Naumova Nagrada 'Književni most' hrvatsko-makedonskoj pjesnikinji

Udruga Hrvatska izvandomovinska lirika okuplja pjesnike različite starosne dobi i zanimanja, ali po ljubavi prema jeziku homogene, s raznolikim književnim opusom, pa čak i djelovanjem u zajednicama gdje žive. Bilo da je riječ o iseljenom naraštaju ili njihovim potomcima, kao i onima koji žive izvan državnih granica, ali srcem na hrvatskom tlu, svi se oni zajedno već godinama okupljaju i djeluju u cilju promicanja hrvatskog jezika kroz liriku.

Iza svakog susreta na kojem se obogate prijateljstva i izrode nova djela širi se zanimanje za posjet i upoznavanje novih područja. Tako i ove godine na poziv Turističke zajednice Makarske i Ogranka Matice hrvatske u Makarskoj, a koji su pokrovitelji susreta, pjesnici Hrvatske izvandomovinske lirike okupit će se Makarskoj, gdje će biti održan 19. susret HIL-a i predstavljen zbornik Dalmacija u lirici.

U trodnevnom programu pjesnici će posjeti Makarsku, Zaostrog, Živogošće i Park prirode Biokovo. Kao što je to uobičajeno, pjesnici se upoznaju s kulturnim znamenitostima grada domaćina, ali i svim drugih prirodnim i duhovnim sadržajima.

Sarajevo Senj, 1865. – Sarajevo, 1908. Najznačajniji pjesnik realizma i borac za samostalnu Hrvatsku

Svečana glazbeno-književna večer održat će se 1. srpnja 2019. u 20 sati u dvorani Arte glazbene škole Makarska, a uz pjesnike HIL-a nastupaju i domaći pjesnici iz Dalmacije te brojni gosti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.