Riječi s oltara

'Što god mi mislili o našoj domovini, 15 tisuća je onih koji su položili svoje živote za nju'

IKA
20.06.2018.
u 09:41

Prisutnima se nakon mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz, a slavlju je prisustvovao i hrvatski vojni izaslanik, brigadir Anto Zelić

U londonskoj Crkvi Presvetoga Srca misu za Domovinu u nedjelju 17. lipnja 2018. predslavio je provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Joško Kodžoman u suslavlju s fra Ljubomirom Šimunovićem, voditeljem Hrvatske katoličke misije London.

Provincijal Kodžoman u propovijedi je govorio o Božjem planu i vjernosti izabranom narodu, bez obzira na njegova lutanja i slabosti. Prisutne vjernike ohrabrio je da se jednog dana vrate u domovinu kako bi stečena iskustva i sredstva uložili u njezin boljitak. 

"Želim vam da se dobro snađete, ali i međusobno pomažete. Upravo je pomaganje oznaka kršćana. Želim vam povratak u domovinu, kako bi kulturu i mentalitet koji ste upoznali, usvojili i podržavate, znanje i financijsku moć, primijenili i uložili i u domovini. Što god mi mislili o našoj domovini, 15 tisuća je onih koji su položili svoje živote za nju. Životi su to položeni i uloženi za boljitak i dostojanstvo našeg naroda koji je čeznuo za slobodom koja je temelj dostojanstva", istaknuo je u propovijedi provincijal Kodžoman.

Prisutnima se nakon mise obratio hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Igor Pokaz, a slavlju je prisustvovao i hrvatski vojni izaslanik brigadir Anto Zelić.

Za pohoda Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu provincijal fra Joško Kodžoman u pratnji fra Ljubomira Šimunovića susreo se s nadbiskupom londonske nadbiskupije Southwark Peterom Smithom kao i fra Patrickom Lonsdaleom, kustosom engleske franjevačke kustodije.

Komentara 1

KA
kapunjohan
11:26 20.06.2018.

Domovina je jedna i nju treba voljeti svaki građanin jer kad nemaš domovine si nitko i ništa. Kako teško je kad jednom izgubiš domovinu to se vidi u Izraelu , Palestini , Kurdima itd. Vlas nije domovina ona se mijenja i o njoj možeš misliti što hoćeš, voljeti je ili ne. Još nešto u domovini žive ljudi različitih svijetonazorskih uvijerenja ali u toleranciji i suživotu na najvažnijoj osnovi a to je ljubav prema domovini treba naći riješenja za sve da uživaju svoju različitost i jednakost bez prozivanja i etiketiranja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije