Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

U izradi Facebook za hrvatsku dijasporu

Online zajednica potaknut će i druge poduzetnike u smjeru razvoja novih ideja koje bi još bolje povezivale kako Hrvate tako i ljubitelje Lijepe Naše
12. kolovoza 2019. u 10:07 0 komentara 62 prikaza
Foto: PR

Društveni mediji i internetske mreže imaju sve veću ulogu kako u životu pojedinaca tako i u djelovanju društva u cjelini. Svima su poznate društvene mreže poput Facebooka i Twittera, no u njima se teško snalazi, a postoje i problemi sa sigurnošću i načinima korištenja privatnih podataka, javlja Croatiaweek.com.

Renato Jelinić Australski Hrvat došao na godišnji odmor u Cernik pa odlučio oličiti mostove

Tako sve veći broj timova koji razvijaju internetske platforme smatra kako je budućnost ne u velikim, sveobuhvatnim društvenim mrežama nego u manjim, specijaliziranim internetskim platformama.

Na tom tragu je i Nik Kraljević iz Australije i njegova tvrtka Kraljevic Tehnology koja trenutačno razvija internetsku platformu namijenjenu prvenstveno povezivanju svih zainteresiranih za Hrvatsku, Hrvate i hrvatsku dijasporu. "Croatian Diaspora Online Community" trenutačno napreduje prema beta fazi.

Govoreći o svome iskustvu rada na "Croatian Diaspora Online Community", Kraljević ističe kako mu stalno padaju na pamet dobre ideje u smjeru ohrabrivanja dijaspore na povratak u Hrvatsku. Isto tako, online zajednica potaknut će i druge poduzetnike u smjeru razvoja novih ideja koje bi još bolje povezivale kako Hrvate tako i ljubitelje Lijepe Naše.

Experience Croatia, Feel Slovenia Turistička ponuda Hrvatske prvi put predstavljena u Australiji

Beta nove društvene mreže trebala bi se pojaviti u sljedećih nekoliko mjeseci. Tvrtka Kraljevic Tehnology već je napravila aplikaciju za hrvatske stikere (naljepnice) namijenjenu društvenim mrežama pod imenom "Lijepa Naša".

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.