Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Središnji državni ured za Hrvate izvan RH pozvao hrvatske zajednice u Austriji da predlože kandidate za vladin Savjet

Članove Savjeta imenuje Vlada RH na mandat od 4 godine, a na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze
29. srpnja 2021. u 10:31 0 komentara 46 prikaza
Veleposlanstvo RH u Beču
Foto: arhiv Veleposlanstva RH u Beču

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uputio je hrvatskim iseljeničkim i manjinskim zajednicama u inozemstvu Poziv za novi prijedlog odabira predstavnika u Savjet Vlade RH, izvijestilo je hrvatsko veleposlanstvo u Austriji.

PODUZETNIČKA PRIČA Kanađanka hrvatskih korijena organizirala vjenčanje u Dubrovniku, oduševila se i krenula u promociju RH

„Zajednice Hrvata izvan Republike Hrvatske svoje predstavnike u Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske predlažu diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske iz redova najznačajnijih i najbrojnijih udruga, organizacija, institucija ili drugih oblika organiziranja, osoba koje su uvažene u sredinama u kojima žive, angažirane na očuvanju i jačanju hrvatskog identiteta svojih zajednica i na unapređenju odnosa s hrvatskom domovinom“, stoji u pozivu Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan RH.

Članove Savjeta imenuje Vlada RH na mandat od 4 godine, a na prijedlog hrvatskih zajednica iz država iz kojih dolaze. Za predstavnike hrvatskog iseljeništva iz Austrije predviđen je kao i do sada jedan član Savjeta. Za predstavnike hrvatske manjine u Austriji odnosno gradišćanskih Hrvata, predviđena su dva člana Savjeta. 

Petar Tyran GRADIŠĆE ODLIKOVALO ZASLUŽNE Petru Tyranu 'Srebreno časno odličje' za posebne zasluge za pokrajinu Gradišće i gradišćanske Hrvate

Prijedlozi za izbor predstavnika iz Austrije dostavljaju se Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču poštom na adresu: Botschaft der Republik Kroatien, Rennweg 3, 1030 Wien, ili putem elektronske pošte na: croemb.bec@mvep.hr. Rok za dostavu prijedloga je petak, 20. kolovoza 2021.

Detaljnije informacije o uvjetima prijave nalaze se u prilogu.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.