Natjecanje drugoligaša

Solidan vikend za hrvatske klubove u Australiji

Lopta
Marko Lukunić/PIXSELL
26.07.2018.
u 00:39

U subotu su pak Melbourne Knightsi konačno iznenadili u gostima Green Gally s minimalnih 1:0 i nose tri važna boda kući

Iako je svjetsko nogometno prvenstvo iza nas, i dalje odjekuje uspjeh Hrvatske, a finale u Moskvi pamtimo kao krunu našeg nogometnog dosega svih vremena, piše SBS.com.au.

Dok se klubovi HNL-a u Lijepoj Naši pripremaju za novo prvenstvo, u Australiji je u punom jeku nogometno natjecanje drugoligaša gdje hrvatski klubovi u NPL-u bilježe solidne uspjehe.

Tako Sydney United već četiri puta zaredom pobjeđuje, a u subotu je kao domaćin u Edensor Parku s 2:1 pobijedio svog ljutog susjeda Bonnyrigga White Eaglesa. Wlastelica u desetoj i Antelmi u 85. minuti bili su strijelci za United koji sada zauzima treće mjesto u NPL-u NSW s 35 bodova i samo četiri zaostatka za vodećom APIOM! Sljedeća utakmica, stvarni derbi sezone, igra se u nedjelju 29. srpnja u 16 sati upravo kod vodećeg Apie Tigersa.

U subotu su pak Melbourne Knightsi konačno iznenadili u gostima Green Gally s minimalnih 1:0 i nose tri važna boda kući. Jedini pogodak postigao je Uskok iz kaznenog udarca s bijele točke pa se sad momčad Aljoše Asanovića polako opet penje na ljestvici NPL-a Viktorije i nalazi se na šestom mjestu s 29 bodova. Sljedeću utakmicu Knightsi igraju u Sunshineu Northu u nedjelju 29. srpnja s početkom u 15 sati, a dočekuju pretposljednjeg Kingston Cityja!

Vodeća Canberra FC u ACT-u neočekivano je izgubila kod Coome s 2:1, ali i dalje drži prvo mjesto s 29 bodova, dok sljedeću utakmicu igra kod kuće protiv susjeda Belconnena u nedjelju u 15 sati.

Brisbane Knightsi imali su slobodan vikend zbog kup utakmica. U NPL2 hrvatski ligaši Melbournea opet su uspješni. Hajduk Dandenong igra pobjednički pa je u gostima sredio Eastern Lionse s 3:0 te s 43 bodova vodi na ljestvici, a Dinamo St Albans i NGW igrali su hrvatski sestrinski derbi gdje su domaći slavili s 1:0, što Saintse drži na trećem mjestu s 39 bodova, dok su NGW ostali na četvrtom mjestu s 36 bodova.

NGW igraju u subotu 28. srpnja u 15 sati kod kuće u Elco Parku još jedan sestrinski derbi jer im u goste dolazi vodeći Hajduk Dandenong, a Dinamu u nedjelju u 15 sati sati stiže Goulburn Valley.

Adelaide Ridersi pobijedili su u subotu u gostima Salisbury United s 2:1 i drže drugu poziciju u State 1 SA. Novu utakmicu igraju kod kuće u subotu u 15 sati kada im stižu Seaford Rangersi.

U State 1 ligi WA Gwelup Croatia pobijedila je Ashfield s 3:0 i vodi na ljestvici s 31 bodom, dok su Western Knightsi posutali, izgubili kod kuće od Rockigham Cityja s 2:1 te se nalaze na petom mjestu s 18 bodova!

Iako su rezultati Gold Cost Knightsa dostupni kasnije recimo kako i oni vode na ljestvici State lige Goald Costa te ih sljedeće sezone očekuje skok u NPL ligu Queenslanda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije