Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Ronny Pecik grupa povećala vlasnički udio u s-Immo AG s 10 na 15 posto

Kako izvještava Bloomberg iz New Yorka,  pozivajući se na poznate, ali neimenovane izvore, s-Immo prodajom oko 6,7 milijuna novih dionica po cijeni od 22,25 eura po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od oko 149 milijuna eura, „preko noći došao je do svježeg kapitala“.
21. siječnja 2020. u 10:52 0 komentara 156 prikaza
Ronny Pecik
Foto: Zaklada RPR, Beč

Nakon što je krajem studenoga prošle godine sa svojim švicarskim kolegom Norbertom Kettererom kupio 10,13 posto dionica austrijskog dioničarskog društva s-Immo AG „teškog“ više od dvije milijarde eura, proteklih je dana stigla vijest kako je grupa investitora na čijem je čelu Austrijanac hrvatskog porijekla Ronny Pecik (57), jedan od vodećih austrijskih poduzetnika i uspješnih investitora u svjetske koncerne visoke tehnologije i nekretnine, povećala vlasnički udio u s-Immo AG-u s 10 na gotovo 15 posto. I to preko grupacije Hammelis GmbH & Co KG u kojoj Pecik i Ketterer imaju kontrolni udio.

grad Beč SUSTAV FUNKCIONIRA Austrija postrožuje kontrole socijalne pomoći

Kako izvještava Bloomberg iz New Yorka,  pozivajući se na poznate, ali neimenovane izvore, s-Immo prodajom oko 6,7 milijuna novih dionica po cijeni od 22,25 eura po dionici, odnosno po ukupnoj cijeni od oko 149 milijuna eura, „preko noći došao je do svježeg kapitala“.

„Mi smo tim povećanjem kapitala osigurali odgovarajuća sredstva za daljnji profitabilni rast kroz atraktivne akvizicije i zanimljive projekte“, istaknuo je Ernst Vejdovszky iz s-Immo AG-a za Bloomberg dodavši:

„Neobično velika potražnja pokazuje da investitori cijene naš održivi poslovni model i iznova potvrđuje naš dobar "standing" na tržištu kapitala“. 

Isti izvor navodi kako s-Immo nije obznanio kod koga će biti plasirane nove dionice. Prije plasmana navodno je bilo riječi o tome kako je jedan veliki dioničar, čije ime se ne navodi, već nagovijestio svoj interes za kupnju „više od polovice papira“. Na kraju se navodi izjava glasnogovornice dioničarskog društva Immofinanz iz Beča, kako navodno ovo dioničarsko društvo, iako veliki dioničar, nije bilo uključeno u povećanje kapitala s-Immo AG-a.

plesni podij „HRVATI MEET SCHÖNBRUNN“ U Beču održan 73. bal gradišćanskih Hrvata u znaku hrvatskog predsjedanja EU-om i multikulturalnosti

Novo ulaganje, samo mjesec i pol dana od posljednjeg lani u studenome, potvrda je da je naš Varaždinac Ronny Pecik inače cijenjeni investicijski znalac u Austriji, Europi i svijetu, u novom investicijskom pohodu. Što konkretno stoji iza njegova novog ulagačkog „deala“ i koji su mu daljnji planovi, za sada je nepoznato. Ono što je poznato jest da su Pecik i njegova grupa investitora efikasni i prepoznatljivi na međunarodnom tržištu kapitala. A sam Pecik poznat je kao snažno usmjeren ne samo na stjecanje vlastite dobiti nego i na restrukturiranja, optimizacije i podizanje kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa i daljnji rast i razvoj kompanija. I ono što ga posebno krasi – i na dobrobit radnika.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.