Naslovnica Vijesti

Roman Miroslava Međimoreca objavljen u Meksiku

Ovu posljednju knjigu Miroslav Međimorec i Željka Lovrenčić predstavili su 2015. godine pred mnogobrojnom publikom u prostorijama Škole pisanja (SOGEM) u Guadalajari, a posebno je zanimljiva činjenica da je to djelo u školi u Tequili, mjestu u saveznoj državi Jalisco, ušlo u srednjoškolsku lektiru
01. veljače 2019. u 07:07 0 komentara 45 prikaza
Foto: PR

Knjiga, koju su na španjolski preveli Mario Marcos Ostojić, Željka Lovrenčić i Tatjana Grubišić Čabo, šesti je naslov hrvatskih autora u izdanju "La Zonámbule", na čijem je čelu pjesnik i urednik Jorge Orendáin. 

Knjiga Djelo sadrži 13 izlaganja Knjiga u elektronskom obliku o jezičnoj baštini hrvatskih autohtonih zajednica

Do sada su u toj nakladničkoj kući objavljena djela Davora Šalata i Lane Derkač: Murmullo sobre el asfalto, izbor iz suvremene hrvatske poezije Bajo la ceniza del antiguo fuego koji je priredila Željka Lovrenčić, Historia de la literatura croata: desde la lapida de Baška hasta Dubravka Jelčića, Yo, el viajero Veselka Koromana i Historias verídicas de la Guerra Patria Miroslava Međimorca.

Ovu posljednju knjigu Miroslav Međimorec i Željka Lovrenčić predstavili su 2015. godine pred mnogobrojnom publikom u prostorijama Škole pisanja (SOGEM) u Guadalajari, a posebno je zanimljiva činjenica da je to djelo u školi u Tequili, mjestu u saveznoj državi Jalisco, ušlo u srednjoškolsku lektiru.

Putopis o traumatičnim iskustvima Zanimljiva knjiga iz 1907. otkriva kako su Hrvati živjeli u Sjevernoj Americi

Knjiga "Presvijetli i rabin" (P.I.P., Pavičić, 2006.). bavi se jednom od najosjetljivijih tema iz hrvatske povijesti, progonom Židova za vrijeme NDH i ujedno odnosom običnih građana, Hrvata, spram Židova. U prvome fabulativnom ciklusu govori se o vezama zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca i zagrebačkog rabina Miroslava Šaloma Freibergera, dok je u drugom ciklusu tema ljubav između mladih Zagrepčana Rahele i Tomislava te njihovo skrivanje i bijeg iz ratnog Zagreba. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.